ФФУ вимагає покарати "Динамо", "Карпати" і "Металіст" за поведінку вболівальників

Поділитися
ФФУ вимагає покарати "Динамо", "Карпати" і "Металіст" за поведінку вболівальників Ультрас "Динамо" вивісили банер про ФФУ © ua-football.com
Комітет з питань стадіонів та безпеки повідомив про результати аналізу порушень вболівальників клубів Прем'єр-ліги.

Федерація футболу України опублікувала заяву за результатами дослідження поведінки вболівальників на стадіонах. В результаті під загрозою санкцій виявилися "Динамо", "Металіст" і "Карпати". Фанати цих трьох клубів найчастіше використовували піротехніку, а також заборонені банери і гасла.

"Так, зокрема, фани "Карпат" у 5-ти матчах використовували піротехнічні засоби, у трьох поєдинках - заборонені банери, скандування, а також завдавали шкоди майну. Крім того, під час матчу 11 туру між ФК "Карпати" та полтавською "Ворсклою" львів'янами була запущена сигнальна ракета і через задимлення в чаші стадіону гра була припинена на 10 хвилин.

Тільки у двох турах з боку уболівальників ФК "Динамо" не зафіксовано жодного порушення правил поведінки. Крім традиційного використання фаєрів (зафіксовано 11 випадків), у 10 і 11 турах Прем'єр-ліги ними були запущені сигнальні ракети і чотири рази були кинуті в ігрову зону піротехнічні засоби. Двічі до них застосовувалися санкції за пошкодження інфраструктури спортивної арени і одного разу - за скандування. Крім того, шість разів динамівські вболівальники вдавалися до використання заборонених FARE банерів.

Вболівальники "Металіста" в семи матчах Прем'єр-ліги використовували піротехнічні засоби. П'ять разів вони скандували заборонені гасла, один раз - вивісили заборонений банер і один раз завдали шкоди майну стадіону. Харків'яни тричі порушували вимоги FARE за використання заборонених зображень. Під час матчу 9 туру близько 50 осіб у "балаклавах" намагалися забрати з кімнати міліції вилучену у інших вболівальників піротехніку", - свідчить звіт ФФУ.

Тепер керівництво федерації звернулося до Контрольно-дисциплінарного комітету із клопотанням про застосування найжорсткіших санкцій до трьох клубів, чиї вболівальники систематично порушують правила поведінки на стадіонах. Покарання у вигляді закриття секторів або навіть проведення матчів без уболівальників можуть отримати "Динамо", "Карпати" і "Металіст".

Нагадаємо, що під час матчу "Динамо" і "Оболонь-Бровар" ультрас чемпіонів України вивісили банер з написом "ФФУ, в наступний раз спалимо вас".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі