ФФУ може почати тестування системи відеоповторів вже в цьому сезоні

Поділитися
ФФУ може почати тестування системи відеоповторів вже в цьому сезоні ФФУ розпочне підготовку до введення відеоповторів © fifa.com
Україна спробує приєднатися до програми відеоповторів.

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко повідомив, що систему "Відео асистент рефері" (VAR) можуть почати тестувати в українській Прем'єр-лізі вже в цьому сезоні.

"Ми звернулися до Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) з листом, в якому висловили бажання приєднатися до програми тестування системи "Відео асистент рефері" (VAR).

Для цього нам потрібно виконати ряд вимог IFAB. Це не тільки технічні вимоги до якості трансляції матчів – кількості камер, обладнання місця для перегляду і інші нюанси. Це також і певні вимоги до арбітрів, яким необхідно пройти відповідний курс навчання.

IFAB висуває досить серйозні вимоги, але будемо сподіватися, що нам вистачить для підготовки зимового міжсезоння. Почнемо тестувати систему, можливо, в окремих матчах підвищеної складності. Хоча остаточне рішення з цього питання приймемо вже ближче до початку другої частини сезону", – сказав Павелко.

Нагадаємо, раніше система відеоповторів була впроваджена в тестовому режимі на випробувальний термін на два роки у другому дивізіоні першості Італії.

Також система була протестована на клубному чемпіонаті світу 2016 року, який пройшов у Японії і на Кубку конфедерацій в Росії.

Наразі система функціонує на всіх матчах чемпіонатів Італії, Німеччини, Португалії, а також в МLS.

Раніше повідомлялося, що Федерація футболу України планує побудувати базу для національних збірних.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі