Феттель виграв Гран-прі Формули-1 в Угорщині

Поділитися
Феттель виграв Гран-прі Формули-1 в Угорщині Феттель посунув "Мерседеси" © formula1.com
Десятий етап сезону залишив головних фаворитів з "Мерседеса" за межами подіуму.

В Угорщині відбувся черговий етап чемпіонату Формули-1. Перемога після низки аварій, штрафів і обгонів дісталася пілоту "Феррарі" Себастьяну Феттелю.

Заїзд на Хунгарорінгу став одним з найяскравіших в поточному чемпіонаті. Все почалося з хвилини мовчання за померлим від наслідків страшної аварії пілотом Жюлем Бьянкі, після чого гонщики двічі виїжджали на прогрівочне коло через помилку Феліпе Маси. Вже на старті британець Льюїс Хемілтон з "Мерседеса" допустив кілька помилок і вилетів за трасу, моментально пропустивши перед собою два боліди Феррарі, партнера Ніко Росберга, а також ще кілька машин.

На 43-му колі сталася аварія після поломки переднього антикрила Хюлькенберга, яка спричинила за собою виїзд машини безпеки та анулювання переваги болідів "Феррарі" над "Мерседесом". Тим не менш, Хемілтон пішов у контактну боротьбу з Ріккардо, за що був оштрафований на десять секунд і все одно втратив шанси на подіум.

Ніко Росберг до останнього йшов другим, але в підсумку Ріккардо атакував німецького гонщика і проколов колеса конкурентові, в результаті чого обидва пілоти поїхали в бокси. Росберг опинився на фініші ще нижче Хемілтона, а Ріккардо став третім, поступившись другим місцем Квяту з "Ред Булла". Перемога дісталася Феттелю.

Читайте також: Хемілтон зумів випередити Росберга у боротьбі за чемпіонський титул в Формулі-1

Таким чином, Хемілтон залишається лідером чемпіонату, випереджаючи Росберга на 21 очко. У трійці також знаходиться чемпіон Угорщини Себастьян Феттель, в активі якого 160 пунктів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі