Фаворит у боротьбі за посаду президента ФІФА хоче розширити чемпіонат світу до сорока команд

Поділитися
Фаворит у боротьбі за посаду президента ФІФА хоче розширити чемпіонат світу до сорока команд Інфантіно - фаворит майбутніх виборів © zimbio.com
Джанні Інфантіно впевнений, що таким чином можна краще просувати футбол по всій планеті.

Один з претендентів на пост президента ФІФА Джанні Інфантіно виступає за те, щоб розширити чемпіонат світу до 40 учасників.

"Я впевнений, що з 2026 року на чемпіонаті світу повинні грати 40 команд. Це унікальний захід, що захоплює увагу всього світу на місяць. Це також потужний інструмент для просування футболу по всій планеті. Якщо ми дамо ще восьми країнам путівку, ми подаруємо ще восьми країнам можливість насолодитися лихоманкою ЧС, доторкнутися до цієї пристрасті. І ми збільшимо загальносвітове охоплення чемпіонату", - підкреслив Інфантіно в інтерв'ю As.

При цьому швейцарець зазначив, що збільшення кількості учасників Євро-2016 пішло футболу на користь: "Я більш ніж готовий провести конструктивне обговорення з усіма, хто небайдужий до футболу. В УЄФА я був залучений в процес розширення Євро з 16 до 24 команд. Це стало грандіозним успіхом зі спортивної, рекламної та комерційної точок зору. Я знаю, що щось подібне ми можемо зробити і з чемпіонатом світу".

Зазначимо, що Інфантіно є одним з двох головних фаворитів у боротьбі за крісло президента ФІФА поряд з Салманом аль-Халіфа. Всього на посаду претендує п'ять кандидатів. Вибори відбудуться 26 лютого.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі