Євро-2012 дасть Польщі 30 тисяч робочих місць та 2% зростання ВВП

Поділитися
© chudetstvo.ru
Польська влада розраховує на появу в країні додатково більше 30 тисяч робочих місць завдяки заходам, які реалізуються в рамках підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Про це заявив голова польського уряду Дональд Туск, який взяв участь у конференції «500 днів до Євро-2012» у Гданську.

Відповідно до повідомлення прес-служби польського уряду, прем'єр-міністр назвав європейський футбольний чемпіонат величезним шансом для Польщі, який у перспективі також призведе до прискорення економічного зростання країни.

За розрахунками експертів, польський ВВП завдяки чемпіонату з 2008 до 2020 рік зросте додатково на 2,1%, або на 28 мільярдів злотих (майже 10 млрд доларів).

«Зростання ВВП буде обумовлений, перш за все, інвестиціями в інфраструктуру та розвитком туристичних послуг, а також використанням стадіонів та центрів перебування (футбольних команд)», - зазначає прес-служба.

За даними уряду, у Польщі в рамках підготовки до Євро-2012 реалізується 81 ключова інвестиція, вартість яких перевищить 88 млрд злотих (близько 30 млрд доларів, або майже 7% торішнього ВВП).

Туск зазначив, що реконструкція аеродромів у чотирьох містах - організаторів чемпіонату дасть їм можливість приймати практично вдвічі більше пасажирів, а навколо новозбудованих стадіонів буде покращено міську інфраструктуру.

«За 500 днів до чемпіонату можемо із задоволенням сказати, що головну мету нам вдалося реалізувати», - резюмував Туск.

Нагадаємо, що за оцінками українського уряду, Україна витратить на підготовку до чемпіонату від 5 до 6,5 мільярдів євро.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі