Екс-пілот Формули-1 розкритикував гонки за нові правила, гуму та молодих гонщиків

Поділитися
Екс-пілот Формули-1 розкритикував гонки за нові правила, гуму та молодих гонщиків Марк Веббер вважає, що Формула-1 не приносить радості вболівальникам © f1news.ru
Марк Веббер покинув "Королівські гонки" в минулому році. З боку проблеми Формули-1 йому видніше. У своїх висловлюваннях гонщик був дуже відвертим.

Австралійський гонщик Марк Веббер, який у минулому сезоні завершив свої виступи в "Великих призах", розкритикував стан справ в одній з найбільш популярних гоночних серій.

Серед головних причин, по яких Формула-1 може втрачає у видовищності, екс-пілот "Ред Булла" назвав нові правила, які діють уже кілька сезонів, і включає в себе жорстку регламентацію гуми, а також використання гонщиками різних систем. Пройшовся Веббер і молодим гонщикам, яких з'являється за кермом потужних болідів все більше і більше.

"Це вже не та Формула-1, якою ми захоплювалися раніше. Подивіться на Кімі Райкконена. Він же не може їхати на повну. Якби гонщики могли отримувати більше своїх болідів, тоді було б набагато більше боротьби, а рекорди кола ставилися б один за іншим. Кімі розчарований новими правилами. Чотири зупинки за гонку - це що таке?", - запитує Веббер в інтерв'ю французькому порталу Nextgen-auto.com.

Читайте також: Пілота Формули-1 Жюля Бьянкі виведено з коми, але стан гонщика все ще критичний


"А гума? Кілька місяців я не дивився Формулу-1 і ось нещодавно я їхав за кермом і слухав трансляцію Гран-прі Бразилії. І що я почув? 80 відсотків часу люди говорили про гумі! Це ж дратує і разочаровует не тільки гонщиків, але і фанатів. А адже Формула-1 повинна приносити людям радість. На ділі ж виходить, що "Королівські гонки" лише трохи випереджають по швидкості ту ж серію GP2", - вважає австралієць.

Нагадаємо, що в минулому сезоні Веббер посів третє місце в чемпіонаті світу, пропустивши вперед свого напарника по "Ред Булл" Себастьяна Феттеля. Зараз австралієць виступає в гонках на витривалість за заводську команду "Порше".

Веббер вважає, що бос Формули-1 Берні Екклстоун робить ставку на молодих гонщиків, які починають ганятися в "Королівських гонках" чи не 20 років, але при цьому розраховує, що на Гран-прі буде ходити публіка середніх років.

"Чув, що Екклстоуну не потрібна молода аудиторія. Звучить дуже цікаво, враховуючи те, що навряд чи люди, які заплатили 400 євро за квиток, хочуть спостерігати за 17-річним гонщиком (Максо Ферстаппеном, який буде виступати в " Ф-1 " з наступного сезону - прим. ред.)". Звичайно ж, можна згадати про Райкконена або Алонсо (дебютували у Формулі 21 та 19 років), але у ті часи керувати болідом було набагато важче, особливо з точки зору фізичної готовності пілота. Люди повинні бачити кращих з кращих, а не гонщиків, які купили місце в якійсь команді", - резюмував Веббер.

Читайте також: Формула-1: Ніко Росберг перервав переможну серію Льюїса Хемілтона черговою перемогою у Монако

20 листопада стало відомо, що Фернандо Алонсо залишає "Феррарі" по закінченні нинішнього сезону, а його місце займе Себастьян Феттель. Для обох гонщиків нинішній рік у "Великих призах" став невдалим.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі