Долгополов вийшов до третього кола тенісного турніру у Римі, де зустрінеться з Джоковичем

Поділитися
Долгополов вийшов до третього кола тенісного турніру у Римі, де зустрінеться з Джоковичем Долгополов зустрінеться з Джоковичем © iSport.ua
Українець продовжує свої виступи на турнірі серії Мастерс. У наступному раунді на нього чекає важке випробування першою ракеткою світу.

Олександр Долгополов без боротьби вийшов у третє коло великого тенісного турніру серії АТР Мастерс у Римі - його суперник Станіслас Ваврінка з Швейцарії відмовився виходити на матч через травму стегна.

У третьому колі українець зустрінеться з першою ракеткою світу Новаком Джоковичем з Сербії, який без проблем подолав другий раунд змагань в особі іспанця Альберта Монтаньєса - 6:2, 6:3.

Долгополов підійшов до Риму в не дуже хорошому настрої - після вдалого матчу на Кубку Девіса проти збірної Швеції Олександр не зумів показати все, на що здатний, в двох великих турнірах - в Монако, де він у другому раунді в боротьбі поступився аргентинцю Дель Потро, і в Мюнхені. Там українець вилетів, ледве встигнувши відчути смак перемоги - у чвертьфіналі його вибив хорват Іван Додіг, що стоїть нижче у рейтингу.

В мадридському Мастерсі Долгополов і зовсім здивував з негативної точки зору - українець у першому ж колі постраждав від рук голландця, 77-ї ракетки світу Робіна Хаасе.

Однак у Римі Долго поступово набуває впевненості в своїх силах. Щоправда вже в третьому раунді у нього нелегкий матч проти першої ракетки світу серба Новака Джоковича. За особистими зустрічами беззаперечна перевага у Джок - у двох зустрічах сербський тенісист брав гору над українцем.

Примітно, що одного разу, а якщо бути точним, то в 2012 році, Джокович обіграв Долгополова на ґрунті. Саме на цьому покритті і проходить римський турнір. До речі, в минулому сезоні Долгополов вилетів з Риму в першому ж колі, тому в нинішньому сезоні йому не треба захищати очки за ці змагання. А на сьогоднішній день в своєму активі українець вже має 90 залікових балів в рейтинг АТР.

Один з головних фаворитів турніру іспанець Рафаель Надаль поки не зіграв свій матч за вихід до третього кола проти італійця Фабіо Фоньїні. Між тим, у разі перемоги в Римі, вилетів на початку квітня з топ-4 Рафа зуміє повернути колишні позиції і почати повернення на вершину світового тенісу. Хоча багато чого буде залежати і від його головних конкурентів - Джоковича, Роджера Федерера та Енді Маррея.

Зазначимо, що матч Долгополов - Джокович відбудеться 16 травня. !zn

Читайте також:

За несплату податків тенісистка Олена Бондаренко втратила улюблений автомобіль

Енді Маррей перемагає в Майамі і вперше піднімається на другу сходинку рейтингу

Українці продовжили вдалі виступи на етапі Кубка Світу з п'ятиборства

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі