Доходи українських клубів у Лізі чемпіонів істотно зростуть

Поділитися
Доходи українських клубів у Лізі чемпіонів істотно зростуть УЄФА змінить систему розподілу доходів © uefa.com
УЄФА змінить схему розподілу доходів в єврокубках.

сезону 2018/19 УЄФА змінить схему розподілу доходів єврокубках: додасться 4-й показник - клубний коефіцієнт УЄФА за останні 10 сезонів. Це позитивно вплине на прибуток українських клубів.

У Лізі чемпіонів вплив клубного коефіцієнта становитиме 30% від загальної суми розподілу грошей від УЄФА, в Лізі Європи - 15%. Водночас зменшиться роль показника "ринковий пул": з 40% до 15% - в ЛЧ, з 40% до 30% - у ЛЕ.

УЄФА навів приклад позитивного впливу нової схеми розподілу доходів для клубів на можливий розподіл доходів в ЛЧ 2018/19. Значно зросте потенційний заробіток українських клубів - "Шахтаря" і "Динамо".

Футбол 24

Для прогнозування УЄФА взяв результати клубів у Лізі чемпіонів за підсумками сезону 2015/16. За розрахунками УЄФА, клуб, який може отримати найбільш відчутні фінансові результати в процентному співвідношенні - донецький "Шахтар". "Гірники" можуть збільшити надходження від ЛЧ на 177,3%. Київське "Динамо" - в топ-10 клубів даного рейтингу, на 7-му місці. Зростання доходів киян може скласти 89,3%.

Якщо порахувати в грошовому еквіваленті з урахуванням доходів "Шахтаря" і "Динамо" в Лізі чемпіонів сезону 2015/16 ("Шахтар" заробив 17,623 млн євро, "Динамо" - 26,642 млн євро), то "гірники" можуть отримати 50,433 млн євро, а кияни - 48,868 млн євро.

Нагадаємо, "Динамо" стартує в розіграші Ліги чемпіонів поточного сезону поєдинком у Києві 26 липня проти "Янг Бойз".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі