До Євро-2012 Донецьку ще потрібно 1,7 тисячі готельних місць і адаптувати транспорт для інвалідів

Поділитися
© actualcomment.ru
У Донецьку на сьогодні дефіцит готельних місць, призначених для розміщення цільових груп УЄФА, який становить більше 1,7 тисячі.

Цю цифру необхідно «закрити» для проведення півфінального матчу Євро-2012. Крім того, необхідно адаптувати для інвалідів громадський транспорт й аеропорт. Про це в середу, 23 лютого, повідомила прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Згідно з повідомленням, влада перекриватиме дефіцит підписанням відповідних угод з рядом готелів Донецького регіону. Крім того, для вирішення питання готельної інфраструктури розглядають можливість задіяти інші обласні центри України з організацією послуг доставки.

Наразі Агентство з розміщення цільових груп УЄФА Євро-2012 уже підписало контракти з 53 готелями на більш ніж 2 тисячі номерів.

Також ОДА заявила, що в регіоні будують і ремонтують 19 готелів з номерним фондом законтрактованим близько 1,8 тисячі номерів.

Здача в експлуатацію готелів, які наразі споруджують або в яких проводять реконструкцію, дозволить довести кількість номерів для розміщення цільових груп УЄФА до 3,8 тисяч, стверджують в ОДА.

Велику увагу, згідно з повідомленням, приділено вирішенню питання з організації комфортного пересування осіб з обмеженими можливостями. На сьогодні Донецьк має 76 автобусів, спеціально обладнаних для заїзду й розміщення інвалідів на візках. Для повноцінного обслуговування людей з обмеженими можливостями на Євро-2012 планують придбати ще 50 автобусів.

Крім того, новий термінал міжнародного аеропорту «Донецьк» передбачає безперешкодне пересування маломобільних груп людей по всій території, включно з пандусами й спеціальними ліфтами.

Проектом організації пішохідного руху в центральній частині міста (між фан-зоною й стадіоном) буде передбачене облаштування пандусів, доріжок, переходів, санвузлів для осіб з обмеженими можливостями, запевнили в ОДА.

За матеріалами прес-служби Донецької ОДА

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі