"Дніпро" пробився в четвертий в історії український фінал у єврокубках

Поділитися
"Дніпро" пробився в четвертий в історії український фінал у єврокубках "Дніпро" обіграв "Наполі" в Києві 1:0 © football.ua
Українські команди сім разів грали у півфіналах європейських клубних турнірів і чотири рази виходили переможцями у протистояннях.

Дніпро виграв у Наполі 1:0 у матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи і вийшов у фінал турніру, де зіграє з чинним переможцем іспанською "Севільєю".

Дніпропетровці в четвертий раз з українських клубів зуміли пройти півфінальний бар'єр. Раніше це двічі вдавалося київському "Динамо" (Кубок володарів кубків у сезонах-1974/75 і 1985/86) і одного разу донецькому "Шахтарю" (Кубок УЄФА-2008/09). Ще тричі у фінал не пробилися динамівці - всі ці випадки припали на Кубок європейських чемпіонів (Лігу Чемпіонів) - відповідно в сезонах-1976/77, 1986/87 та 1998/99. Також одного разу в Кубку УЄФА в 2009 році кияни програли "Шахтарю".

Додамо, що "Дніпро" приєднався до "Динамо" і "Шахтарю" як команда, яка зіграла у вирішальному матчі єврокубкового турніру. Примітно, що всі виходи в фінал для українців завершувалися перемогою - кияни обігравали відповідно угорський "Ференцварош" і іспанський "Атлетіко" (3:0 і 3:0), а донеччани - німецький "Вердер" (2:1 у додатковий час).

Також слід додати, що "Дніпро" домігся та іншого неабиякого досягнення, який увійде в статистичні аннали: Мирон Маркевич вдруге пройшов італійську команду в плей-офф єврокубків, і зробив це з двома різними командами. Раніше його "Металіст" у сезоні-2008/09 в 1/16 фіналу розправився з "Сампдорією" з Генуї.

На стадії 1/4 фіналу Ліги Європи київське "Динамо" поступилося представнику Італії "Фіорентині". В Києві була зафіксована нічия 1:1, а у Флоренції "фіалки" перемогли 2:0.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі