"Дніпро" і "Полтава" втратили професійний статус

Поділитися
"Дніпро" і "Полтава" втратили професійний статус В Україні стало на п'ять професійних клубів менше © ФК Днепр
Клуби можуть продовжити виступати в аматорських лігах.

Сьогодні, 27 червня, під час конференції в київському Будинку футболу зі складу ПФЛ були виведені "Арсенал" Київ та чернігівська "Десна", які продовжать виступи в українській Прем'єр-лізі, а також "Полтава", "Арсенал-Київщина", запорізький "Металург", "Суднобудівник" і дніпровський "Дніпро", які припинять професійну діяльність.

Включені до складу ПФЛ "Фенікс" Буча, "Зірка", "Чайка" з Петропавлівської Борщагівки, криворізький "Гірник", "Калуш", "Кристал" Херсон, муніципальний "Металург" Запоріжжя та "Минай".

Також були прийняті рішення про перейменування "Львова" у "Верес", "Сталі" в "Фенікс".

"Геліосу" дозволили подати документи про перейменування на "Кобру" до старту сезону, як і "Черкаському " Дніпру" – на "Черкащина-Академія".

Відзначимо, що Сергій Макаров був переобраний головою ПФЛ (35 голосів "За" і 1 – "Проти").

Також стало відомо про те, що обмін між командами першої та Прем'єр-ліги здійснюватиметься за старою схемою – перше місце виходить в УПЛ безпосередньо, а друге і третє буде грати в перехідних матчах.

Нагадаємо, що минулий сезон "Дніпро" провів у Другій лізі, посівши 8-е місце в групі Б, маючи в пасиві 18 знятих очок за борги перед екс-футболістами команди.

Зараз у Дніпрі існує ще один клуб - СК "Дніпро-1", у який рік тому перейшли тренерський штаб "Дніпра" і більшість футболістів.

Новачок УПЛ "Полтава" за підсумками перехідних матчів вийшла в УПЛ, проте в червні оголосила про розпуск команди через недопуск стадіону "Локомотив".

Раніше повідомлялося про те, що "Дніпро" покараний пониженням у класі за борги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі