Для проведення хокейного чемпіонату України бракує однієї команди

Поділитися
Для проведення хокейного чемпіонату України бракує однієї команди Поки майбутнє чемпіонату України з хокею не визначено © hcbbars.com.ua
Політична криза в країні, а також військові дії в Донбасі істотно вплинули на український хокей. До старту в майбутньому чемпіонаті поки готові лише три команди.

Для проведення хокейного чемпіонату України бракує однієї команди: попередня домовленість у Федерації хокею існує тільки з трьома клубами - київськими "Генералами", ХК "Кременчук" і харківським "Витязем".

У той же час для проведення повноцінного чемпіонату нормами ІІХФ передбачено участь хоча б чотирьох колективів. За інформацією ЗМІ, в даний час в ФХУ вживають заходів для пошуку необхідної кількості учасників.

У той же час, напередодні у Федерації прийняли формат майбутнього чемпіонату. Команди проведуть по шість матчів вдома та на виїзді. Всього кожна команда зіграє по 12 матчів у регулярному чемпіонаті. Далі передбачається проведення фінальної серії плей-офф. ФХУ у свою чергу взяла на себе зобов'язання не підвищувати вартість роботи суддів на матчах чемпіонату, якщо такий стартує, повідомляє iSport.ua.

Судячи з розвитку ситуації, четвертим учасником першості може стати команда-новачок у професійному хокеї, адже старожили чемпіонату - київський "Компаньйон", "Сокіл", донецький "Донбас", а також білоцерківський "Білий Барс" з різних причин тимчасово відмовилися від участі в будь-яких змаганнях в нинішньому сезоні. Невідома й доля ХК "Леви", який намагався заявитися в чемпіонат Польщі, але отримав відмову.

Читайте також: У Польщі не погодилися прийняти українських хокеїстів у свій чемпіонат

Нагадаємо, у чемпіонаті-2013/14 на старт вийшло шість команд, проте незабаром вінницькі "Гайдамаки" знялися зі змагань через фінансові проблеми. У підсумку, чемпіонат грався п'ятьма колективами, чотири з яких пробилися в плей-офф. Переможцем сезону вперше в історії став київський "Компаньйон".

Раніше повідомлялося, що ззбірна України зіграє свої перші матчі в нинішньому сезоні в листопаді. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі