"Динамо" завдало довгоочікувану поразку "Шахтарю", вийшовши на друге місце

Поділитися
"Динамо" завдало довгоочікувану поразку "Шахтарю", вийшовши на друге місце Кияни виявилися вище і сильніше за "гірників"
Кияни вперше за три з половиною роки здолали принципового суперника. Перемога стала можливою завдяки більшому бажанню в ключових епізодах і надійній грі в обороні.

"Динамо" завдало довгоочікуване поразки "Шахтарю" 1:0, вийшовши на друге місце в чемпіонаті Прем'єр-ліги.

Кияни здолали "гірників" у національній першості вперше з сезону 2010/11.

Переможний м'яч на свій рахунок записав захисник Домагой Віда, якому вдався фірмовий удар головою у штрафному після навісу з флангу.

Донеччани мали кілька можливостей зрівняти рахунок, проте кияни вистояли, зігравши надійно в обороні і поступово відсунувши суперника від своїх воріт.

Таким чином, "Динамо" вийшло на друге місце в чемпіонаті і тепер випереджає на два залікових пункти "гірників" і на два бали відстає від "Дніпра".

Додамо, що у ще одному матчі 8-го туру харківському "Металісту" вдалося перервати серію невдач з 6 матчів. Харків'яни на своєму полі здолали запорізький "Металург" 2:1.

Зустріч киян і донеччан на цей раз нагадала старі добрі протистояння принципових опонентів. Адже останні два сезони, коли "біло-синіми" керував Олег Блохін, "гірники" повністю домінували у протистояннях. Навіть не за кількістю моментів, ударів по воротах, а скоріше в організації гри, креативності та багатьох інших моментах.

Але Сергій Ребров за короткий час встиг вплинути на філософію своїх гравців, і вони перетворилися на футбольному полі. По-перше, кияни не програвали в єдиноборствах, по-друге, більше комбінували. У третіх, надійно діяли в обороні. А головне, не давали, як у минулі часи, розгулятися своїм емоціям. Все було спрямовано на досягнення результату.

"Шахтар" діяв часом занадто грубо, і в підсумку, догравав поєдинок без одного футболіста - видалення отримав Шевчук.

Атаки киян були настільки планомірними та наполегливими, що в підсумку, вони домоглися свого. І на цей раз, вистрілила зовсім не сильна, як назвав її один "гірників", лінія атаки, а представник захисту. Домагой Віда, як і в фіналі Кубка України зумів вразити ворота суперника головою.

Як би те ні було, у гостей були шанси відновити рівновагу. Але поступово вони "оранжево-чорні" змирилися з поразкою. А кияни могли забити ще один гол - Ярмоленко, втім, свій 100-відсотковий шанс сам же і запоров. Але це вже не вплинуло на переможний хід його команди.

Динамо - Шахтар- 1:0 (0:0)

Гол: Виду, 71.

"Динамо" (Київ): Рибка, Бурда, Данилу Сілва, Драгович, Виду, Мігель Велозу (Рибалка, 81), Сидорчук, Ленс (Гусєв, 83), Ярмоленко, Беланда, Кравець (Теодорчик, 78).

"Шахтар" (Донецьк): Каніболоцький, Ст. Шевчук, Кучер, Ракицький, Срна, Степаненко, Ілсінью, Тайсон (Фернанду, 66), Дуглас (Бернард, 81), Алекс, Луїс Адріану.

Покарання: Ілсінью, 6. Луїс Адріану, 16. Кравець, 34. Ст. Шевчук, 41. Алекс, 58. Срна, 64. Сидорчук, 83. Степаненко, 85. Драгович, 90+1. Ярмоленко, 90+2 (попередження). Ст. Шевчук, 62 (видалення).

Судді: Можаровський (Львів), Войтюк (Запоріжжя), Корнійко (Миргород).

5 жовтня. Київ. НСК "Олімпійський".

Раніше повідомлялося, що букмекери напередодні поєдинку давали рівні шанси "Динамо" і "Шахтаря" на перемогу. !dt

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі