"Динамо" стає володарем Кубку України

Поділитися
"Динамо" стає володарем Кубку України Визначити переможця в основний час не вдалося
"Динамо" і "Шахтар" вперше визначили переможця кубкового фіналу в серії післяматчевих пенальті.

Поєдинок вийшов традиційно для матчів цих команд по-справжньому напруженим і жорстким. У першому таймі ближче до голу були "гірники". Вже на десятій хвилині Срна потужно пробив у поперечину, а в середині тайму свій момент не використав Луїс Адріано, який не зумів потрапити в дальній кут воріт. У "Динамо" найближче до голу були Сидорчук та Ярмоленко, але в першому випадку м'яч розминувся з каркасом воріт, а в другому на виручку прийшов Пятов. А кінцівка тайму ознаменувався травмою Кучера. У боротьбі за м'яч в штрафній площі "Шахтаря" Віда ногою зачепив голову захисника "гірників". Весь у крові Кучер пішов у роздягальню.

У другій половині гри гостроти біля воріт команд стало менше, а от боротьби, порушень і нервів більше. У "Шахтаря" пару раз непогано пробивав Коста, у "Динамо" дальніми ударами відзначилися Ленс і Сидорчук. Кінцівка тайму пройшла за переваги киян. На 90-й хвилині забивати міг Велозу, але в створ воріт не потрапив. У підсумку основний час матчу закінчився з тим же рахунком, що і попередній поєдинок цих команд - 0: 0. Вдруге в історії "Динамо" і "Шахтар" у фіналі Кубка перейшли в овертайм.

Читайте також: Румунія і Польща ініціюють скасування віз для українців

У додатковий час команди спершу обмінялися небезпечними моментами за участю Гладкого і Ярмоленко, а потім Шевчук вибив м'яч з лінії воріт після удару головою Хачеріді! Останні сім хвилин овертайму кияни догравали вдесятьох - другу жовту картку отримав Рибалка. Гра перейшла в серію пенальті, де "Динамо" відігралось з 1:3!Вирішальний промах зробив Гладкий.

"Динамо" - "Шахтар" - 0:0 (5:4 - пен.)

"Динамо": Шовковський, Данило Сілва (Антунеш, 46), Хачеріді, Драгович, Віда, Велозу, Сидорчук (Беланда, 101), Рибалка, Ленс, Кравець (Гусєв, 76), Ярмоленко.

"Шахтар": Пятов, Срна, Кучер (Кривцов, 45+2), Ракицький, Шевчук, Ілсіньо (Гладкий, 91), Степаненко, Коста, Тейшейра, Бернард (Тайсон, 68), Адріано.

Попередження: Ярмоленко, 62, Драгович, 68, Сидорчук, 80, Рибалка, 81, Хачеріді, 82, Віда, 88 - Ілсіньо, 44, Срна, 55, Тайсон, 120.

Вилучення: Рибалка, 114.

Серія пенальті: Велозу (0:0), Срна (0:1), Драгович (1:1), Луїс Адріано (1:2), Антунеш (1:2), Дуглас Коста (1:3), Гусєв (2:3), Тайсон (2:3), Ярмоленко (3:3), Ракицький (3:3), Беланда (4:3), Тейшейра (4:4), Хачеріді (5:4), Гладкий (5:4).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі