Десять правил футболу можуть бути змінені

Поділитися
Десять правил футболу можуть бути змінені IFAB хоче внести зміни у футбольні правила © fifa.com
Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) рекомендує внести деякі поправки в ряд ігрових правил.

За інформацією порталу Squawka, Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) порекомендувала внести поправки в десять правил гри.

Рекомендації IFAB виглядають наступним чином:

1. Розіграш м'яча після стартового свистка

Гравці зможуть розігрувати м'яч з центру поля, пасуючи не тільки вперед. Згідно з новим правилом, гравець може віддати передачу в будь-якому напрямку від центрального кола.

2. Передматчеві червоні картки

Суддям буде дозволено показувати червоні картки до початку гри під час передматчевої інспекції. Команди зможуть починати зустріч з 11 гравцями, але після червоної картки втратять можливість проводити одну з трьох замін.

3. Гравці не будуть покидати поле під час надання медичної допомоги

Якщо гравцеві знадобиться медична допомога після того, як на ньому сфолили, а порушнику була пред'явлена жовта або червона картка, потерпілому не потрібно буде залишати межі поля, щоб потім повернутися в гру. Це буде зроблено для того, щоб одна з команд на деякий час не отримувала чисельну перевагу.

4. Швидке повернення гравців на поле

Гравці, які покинули поле для того, щоб, наприклад, змінити бутси, більше не будуть змушені чекати, коли м'яч вийде з гри, щоб повернутися. Тепер четвертий арбітр може дозволити футболістові знову вступити в гру навіть тоді, коли м'яч в полі.

5. Блокування м'яча

Якщо запасний гравець або співробітник медперсоналу, які не беруть участі в грі, будуть навмисно блокувати удар, то на тому місці буде призначений прямий штрафний або пенальті. Попередні правила ж у такому разі передбачали вільний удар або розіграш спірного м'яча, що дозволяло команді-порушнику відбутися легким покаранням.

6. Один гравець заважає іншому повернутися в гру

Якщо два гравці покидають поле і один з них заважає іншому повернутися в гру, хапаючи за футболку, то суддя, як правило, показує порушнику жовту або червону картку, і розігрується спірний м'яч. Тепер за таке порушення буде призначатися штрафний біля бокової лінії, або пенальті.

7. Пенальті

Якщо під час серії пенальті буде видалений гравець однієї з команд, то кількість футболістів, які б'ють 11-метрові, повинна бути рівною. Зараз склади команд зрівнюються перед серією пенальті тільки в тому випадку, коли одна з них закінчувала матч з великою кількістю гравців, ніж суперник.

8. Логотипи на кутових прапорцях

Командам буде дозволено використовувати свої логотипи на кутових прапорцях. Незважаючи на те, що багато команд в англійській Прем'єр-лізі вже використовують цей елемент, поки що це є порушенням правил.

9. Здоровий глузд арбітрів

Судді будуть керуватися здоровим глуздом, якщо помітять якісь незначні порушення і повідомлять про них інспектору зустрічі по закінченні гри. Наприклад, раніше арбітр міг припинити матч, якщо б побачив, що кутовий прапорець зламаний.

10. Штрафний удар після офсайду

Після того, як було зафіксовано положення поза грою, штрафний удар буде виконуватися безпосередньо з того місця, де був гравець, який перебував в офсайді.

Зазначимо, що рада, що склала рекомендації, включає у свій склад родоначальників футболу - футбольні асоціації Англії, Шотландії, Уельсу і Північної Ірландії, а також представники ФІФА.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі