Дебютант Прем'єр-ліги залишив слід в історії українського футболу

Поділитися
Дебютант Прем'єр-ліги залишив слід в історії українського футболу
Донецький "Олімпік" відзначився в першому ж турі чемпіонату елітного дивізіону. Всьому виною - граючий президент клубу.

Нападник "Олімпіка" Владислав Гельзін, вийшовши на поле в матчі з "Чорноморцем" (0:4) у віці 40 років 337 днів, став найстаршим дебютантом в історії чемпіонатів України, поліпшивши рекорд на більш ніж два роки.

Попереднє досягнення належало нападнику полтавської "Ворскли" 90-х Івану Шарію, який вийшов на поле у матчі проти івано-франківського "Прикарпаття" у 38 років і 238 днів. Його досягнення протрималося 18 років.

Зауважимо, що Гельзін одночасно займає й посаду президента донецького клубу, будучи для своїх партнерів по команді прикладом наслідуванням спортивного довголіття.

Сам Гельзін, що пройшов з "Олімпіком" другу та першу ліги українського чемпіонату, в одному з інтерв'ю зізнався, що мріє відкрити рахунок голам і в Прем'єр-лізі.

Зазначимо, що вихід на поле Гельзина викликав негативну реакцію у колишнього нападника "Чорноморця", "Карпат" і збірної України Іван Гецко. За його словами, президент послабив і так не надто сильний колектив у протистоянні з кваліфікованим суперником.

"Потрібно чітко розуміти, для чого ти держиш клуб - особисто для себе чи все-таки для розвитку футболу. Я був вкрай здивований вчинком президента "Олімпіка". У складі донеччан і без того грало шість чоловік з числа тих, хто виглядав нормально, а після виходу на поле Гельзина їх залишилося на одного менше", - зазначив Гецко.

Додамо, що в наступному турі "Олімпік" зустрінеться з луганською "Зорею" - поєдинок відбудеться в Києві 3 серпня. Нагадаємо, що саме в столиці України донеччани будуть проводити свої матчі в чемпіонаті. Тренуються ж підопічні Романа Санжара у Бориспільському районі Київської області. !zn

Читайте також:

Донецький "Олімпік" - зайва команда в Прем'єр-лізі, - експерт

Максим Шацьких став першим "сотником" українського чемпіонату в 21-му столітті

Даріо Срна увійшов в історію "Шахтаря" з новим рекордом

Букмекери не роблять довгострокових прогнозів на чемпіонат української Прем'єр-ліги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі