ЧС-2018 в Росії стане предметом для кримінального розслідування

Поділитися
ЧС-2018 в Росії стане предметом для кримінального розслідування ФІФА повідомила про подання прохання на порушення кримінальної справи за ЧС-2018 і 2022
У ФІФА повідомили про подачу прохання про порушення кримінальної справи щодо можливих порушень у виборі країн-господарів мундіалів в 2018 і 2022 роках.

У ФІФА прийняли рішення про додаткове розслідування щодо процесу визначення господарів чемпіонатів світу 2018 і 2022 роках.

Члени та керівники комітету з етики, який проводив внутрішнє розслідування звинувачень у підкупі осіб, які мають право голосу, направили прохання про порушення кримінальної справи, в рамках якого будуть проходити подальші дії. Генеральна прокуратура Швейцарії буде мати значно більші повноваження і зможуть винести остаточний вердикт.

Повідомляється, що однією з причин порушення справи стали можливі підозри у фінансових махінаціях, зокрема, у розслідуванні Майкла Гарсії, члена комітету з етики ФІФА, підкреслювалося про рух певних активів в системі міжнародних переказів Швейцарії.

Нагадаємо, раніше ФІФА повідомили про те, що відповідно до внутрішнього розслідування, не мають претензій до процесу голосування за заявки ЧС-2018 і 2022, яке відбулося в грудні 2010 року. Втім, це викликало шквал критики з боку міжнародної громадськості, зокрема Майкла Гарсії, який вивчав проблему.

Читайте також: УЄФА проявила поблажливість у справі "Арени Львів"

Напередодні в інтерв'ю ВВС колишній глава Футбольної асоціації Англії Девід Бернстейн піддав критиці дії ФІФА, назвавши цю організацію тоталітарної. Функціонер додав, що в Англії хочуть підтримки Європи в бойкоті російського ЧС-2018, щоб змусити керівництво ФІФА провести радикальні реформи в системі управління світовим футболом.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі