ЧС-2018: що потрібно знати про дипломатичний бойкот турніру в Росії

Поділитися
ЧС-2018: що потрібно знати про дипломатичний бойкот турніру в Росії Турнір триватиме місяць © відкриті джерела
Головна футбольна подія чотириріччя, яке стартує вже сьогодні, не обійшлася без політичного підтексту.

Сьогодні, 14 червня, в Росії стартує чемпіонат світу з футболу, в якому візьмуть участь 32 країни. Ще задовго до початку світової першості уряди багатьох країн заявили про можливий дипломатичний бойкот мундіалю. ZN.UA вирішив розібратися, які країни і з яких причин вирішили виступити проти проведення чемпіонату світу-2018 з футболу в Росії.

Першою країною, яка вирішила бойкотувати турнір, стала Великобританія. У березні нинішнього року в британському МЗС заявили про те, що урядовці відмовляються їхати в Росію підтримувати національну команду через отруєння колишнього російського розвідника Сергій Скрипаля.

Далі міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон повідомив про те, що збірна Англії не має наміру бойкотувати ЧС-2018, а дане рішення поширюється тільки на офіційні особи.

В подальшому Лондон закликав всі інші країни до дипломатичного бойкоту турніру, до якого приєдналися Ісландія, Польща, Швеція, Австралія, Японія, Данія і Фінляндія, а 25 країн продемонстрували свою солідарність з Великобританією і прийняли рішення вислати 140 російських дипломатів.

Крім того, за даними ЗМІ, на засіданні Європарламенту 14 червня може бути прийнята резолюція про дипломатичний бойкот ЧС-2018.

Також цікаво, що офіційної позиції щодо бойкоту не було озвучено з боку США.

Повідомлялося про те, що один з представників Білого дома призвав британських і американських уболівальників двічі подумати щодо поїздки на ЧС-2018 в Росії, але не більше того.

"У нас вже не буде тією ж можливості захищати наших громадян або виконувати звичайні консульські обов'язки, як це було раніше. Ми не припускаємо, що будуть якісь серйозні проблеми. Однак завжди виникають труднощі або відбуваються нещасні випадки, що люди можуть захворіти. Але у нас просто не буде необхідних коштів, щоб допомогти", - заявив у квітні представник Білого дому, який попросив не називати його імені.

Зазначимо, що однією з небагатьох країн, яка висловилася проти бойкоту чемпіонату, стала Сербія:

"Сербія взагалі не розглядає питання бойкоту чемпіонату світу в Росії. З двох причин. По-перше, Росію та Сербію пов'язує майже двохсотлітня історія двосторонніх дружніх і братерських відносин. По-друге, для Сербії велика честь брати участь у такому турнірі, як чемпіонат світу з футболу в Росії", - заявив посол Сербії в Росії Славенко Терзич.

Чемпіонат світу з футболу в Росії пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року. Матчі будуть приймати Москва, Санкт-Петербург, Калінінград, Волгоград, Казань, Нижній Новгород, Самара, Саранськ, Ростов-на-Дону, Єкатеринбург і Сочі.

Збірна України не зуміла пробитися на світову першість, посівши третє місце у своїй відбірній групі і не потрапивши навіть в стикові поєдинки.

Раніше українські волонтери опублікували відео з закликом бойкотувати ЧС-2018 в Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі