Через корупцію Блаттер має намір реформувати ФІФА

Поділитися
Президент ФІФА Йозеф Блаттер пообіцяв сприяти антикорупційній кампанії, частково назвавши імена замішаних у корупції чиновників.

Сьогодні Й.Блаттер роз'яснив, яким чином Міжнародна федерація буде виправляти помилки минулого.

У своїй попередній промові він закликав до змін, визнаючи, що в останні місяці було здійснено жахливі помилки. За його словами, у корупційних скандалах замішана третина чиновницького апарату ФІФА.

«Останні 100 днів для ФІФА були найскладнішими за більш ніж 100-річну історію організації», - заявив він.

Відзначимо, що Й.Блаттер також фігурує у списку замішаних у корупції.

Виходом зі сформованої ситуації швейцарець бачить реформацію влади, яка повинна зайняти близько двох років. За цей час винні будуть покарані, а діяльність Міжнародної футбольної організації стане більш прозорою. Що ж до своєї персони, то за собою провини Й.Блаттер не визнає і відкидає будь-які звинувачення.

Нагадаємо, що передвиборна кампанія голови ФІФА ознаменувалася численними корупційними скандалами. Так, екс-глава англійської Футбольної асоціації Девід Трісман звинуватив чотирьох членів виконкому ФІФА у готовності продати свої голоси.

У результаті, претендент на президентське крісло член виконкому ФІФА М. Бін Хаммам був відсторонений від футбольної діяльності за звинуваченням у корупції, як і ще один впливовий чиновник Джек Уорнер, який входив до виконкому 29 років.

У підсумку єдиним кандидатом на посаду голови ФІФА залишився чинний президент організації Зепп Блаттер, який і був переобраний на четвертий термін.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі