Через рік після перемоги на Євро-2012 Іспанія перемогла Італію на молодіжному ЧЄ

Поділитися
Через рік після перемоги на Євро-2012 Іспанія перемогла Італію на молодіжному ЧЄ Алькантара оформив хет-трик і приніс команді золото © uefa.com
У фіналі молодіжного чемпіонату Європи іспанська збірна в красивому матчі виграла в італійців.

Іспанія обіграла Італію 4:2 у фіналі молодіжного чемпіонату Європи (вік футболістів до 21 року), завоювавши таким чином четвертий чемпіонський титул на рівні U-21.

Втім, за сумою перемог на молодіжних ЧЄ іспанці, як і раніше відстають від італійців - на один трофей.

Шлях у фінал виявився для іспанців досить легким: здобувши на старті дві важливі мінімальні перемоги над Росією і Німеччиною 1:0, підопічні Хуана Лопетеги захопили лідерство у своїй групі та в заключному турі залишили не у справ голландців - 3:0. У півфіналі червоно-жовті все-таки дотиснули у напруженому матчі норвежців - 3:0. Розгромний рахунок був здобутий в кінцівці поєдинку.

Італія ж, так само впевнено вигравши свою групу, в 1/2 фіналу повинна була пройти випробування сильною і талановитою командою Нідерландів. Голландці показали себе в цьому поєдинку у всій красі, але все вирішив гол Фабіо Боріні за 12 хвилин до завершення основного часу.

Таким чином, італійці та іспанці вже втретє мали посперечатися за молодіжний чемпіонський титул - раніше ці команди зустрічалися в 1986-му і 1996-му роках.

Команди обмінялися перемогами: у 80-ті Іспанія обіграла суперника у серії пенальті, зважаючи на те, що переможець визначався у двоматчевій дуелі. А через десять років "скуаддра адзурра" взяла реванш - теж завдяки післяматчевому 11-метровому удару. Примітно, що тоді італійці до останнього змагалися за путівку в фінальну частину Євро з майбутніми українськими зірками Андрієм Шевченком, Олександром Шовковським.

Сам фінал виявився дійсно цікавим, таким, якими і повинні бути вирішальні матчі.

Вже на 6-й хвилині майбутня зірка "Барселони" Тіаго Алькантара вийшов на ударну позицію і відкрив рахунок. Капітан команди незабаром двічі відповів на точний удар Чіро Іммобіле. Одного разу Алькантара вдалося реалізувати 11-метровий удар. Причому епізод, який арбітр розцінив як порушення в штрафному був досить спірним - Донаті збив Крістіана Тельо, але до цього все-таки зіграв у м'яч.

Як би там не було, але на перерву команди пішли за рахунку 3:1 на користь Іспанії, а Алькантаро записав на свій рахунок хет-трик, оформивши це досягнення протягом 32 хвилин. У другому таймі італійці могли скоротити розрив у рахунку, але в підсумку, отримали у свої ворота. Знову пенальті, який реалізував ще один зірковий нападник іспанців Іско. Італія відповіла лише голом престижу у виконанні Боріні.

Італія U-21 - Іспанія U-21 2:4 (1:3)

Голи: Іммобіле, 10, Боріні, 80 - Алькантара, 6, 31, 38 (з пенальті), Іско, 66 (з пенальті).

Італія U-21: Барді, Донаті, Кальдирола, Бьянкетті, Реджині, Верратті (Крімі, 76), Флоренці (Сапонара, 58), Россі, Боріні, Іммобіле (Габбьядіні, 58), Інсіньє

Іспанія U-21: Де Хеа, Монтойя, Бартра, Іньїго Мартінес, Морено, Ільярраменді, Коке (Камачо, 86), Алькантара, Іско, Тельо (Муніаін, 71), Мората (Родріго, 81)

Попередження: Верратті, Реджині, Кальдірола, Крімі - Коку, Тельо, Іньїго Мартінес.

Таким чином, Іспанія отримала неофіційне звання найсильнішої команди на континенті - дві збірних цієї країни протягом року перемагали на Євро, молодіжному та юніорському ЧЄ. А за нападником іспанців Іско вже почалося справжнє полювання - його хочуть бачити у своєму складі "Реал" і "Ман Сіті". !zn

Читайте також:

"Реал" приготував "Барселоні" гідну відповідь на трансфер Неймара

Замість ПСЖ іспанець Бенітес вирушить в італійський "Наполі"

Президент Таїті зупинив засідання кабміну через матч Кубка Конфедерацій проти Нігерії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі