Чемпіонат Суперліги стартував з розгромної перемоги "Будівельника" у столичному дербі

Поділитися
Чемпіонат Суперліги стартував з розгромної перемоги "Будівельника" у столичному дербі "Будівельник" впевнено стартував у першості Суперліги © http://budivelnyk.ua
Українські клуби зуміли вирішити тимчасові фінансові труднощі і тепер чемпіонат пройде так, як і планувалося раніше - з участю 11 команд.

Чемпіонат Суперліги України стартував з розгромної перемоги "Будівельника" в столичному дербі: діючі чемпіони України розгромили БК "Київ" - 90:48.

Похід за черговим чемпіонським титулом "будівельники" будуть здійснювати разом з 10 командами, частина з яких, всупереч фінансовим труднощам, зуміла все-таки вийти на старт змагань.

Турнір у чемпіонаті Суперліги пройде у три кола і завершиться плей-офф, який пройде вісім кращих команд.

В інших поєдинках першого туру дніпропетровський "Дніпро" обіграв "Миколаїв" 94:68, а "Хімік" з Південного розібрався з "Черскаскими Мавпами" - 75:60.

"Будівельник" вперше за багато років підійшов до старту сезону в суто українському складі. Керівництво клубу прийняло рішення не вдаватися до послуг іноземних баскетболістів з-за того, що в нинішньому сезоні команда пропускає євросезон. Тому відразу кілька провідних українських гравців, які в різні роки виступали в складі національної збірної, поповнили склад киян. Керувати колективом покликаний киянин Віталій Черній.

Поки ж, як ми бачимо зі стартового поєдинку, а також матчів передсезонки, конкуренцію "Будівельнику" зможуть скласти "Хімік", "Дніпро" та "Миколаїв". У цих команд крім більш менш стабільного фінансування - чимало досвідчених виконавців у складі, а також хороші іноземні тренери.

У "Будівельника" пішла гра у першому поєдинку і у підсумку, вона завершилася чи не найбільшим розгромом БК "Київ" за всю історію столичних протистоянь. За словами Віталія Чернія, для його підопічних було важливо здобути перемогу в стартовому поєдинку, адже таким чином команда зуміла вдало увійти в сезон і тепер буде грати з гарним настроєм. Втім, оцінювати справжню силу "Будівельника" можна буде лише в матчах за участю фаворитів.

Читайте також: "Будівельник" вперше за чотири роки очолив український фахівець

найрезультативнішими у складі чемпіонів були Олександр Липовий з 15 очками в активі, Костянтин Анікієнко (14) і Максим Пустозвонов, який додав до 13 балам ще і 3 перехоплення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що частину матчів у новому сезоні "Будівельник" зіграє у камуфляжній формі у підтримку української армії. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі