Чемпіон світу з біатлону писав петиції з вимогою звільнити Савченко

Поділитися
Чемпіон світу з біатлону писав петиції з вимогою звільнити Савченко Шлезінгр переживає за долю Савченко
Міхал Шлезінгр виступив на підтримку української льотчиці.

Дворазовий чемпіон світу з біатлону Міхал Шлезінгр виступив на підтримку депутата Верховної Ради України і військовослужбовця Збройних сил України Надії Савченко, яка незаконно утримується під вартою в Росії з 2014 року.

Про це Шлезінгр заявив, говорячи про проблему допінгу в біатлоні. "Я знаю, що в останніх допінгових скандалах замішані кілька українців, я критично до цього ставлюся. Хоча не подумайте, що я проти українців взагалі. Я дуже переживаю за долю Надії Савченко. Боляче усвідомлювати, наскільки люди беззахисні... Я навіть писав кілька петицій з вимогою звільнити українку, але, на жаль, безрезультатно", - сказав Шлезінгр в інтерв'ю Хsport.ua.

Зазначимо, що чеський біатлоніст є дворазовим чемпіоном світу у змішаній естафеті (2014, 2015), срібним призером ЧС у спринті (2007), а також бронзовим призером ЧС в індивідуальній гонці (2007).

Читайте також: Обама особисто закликав Путіна звільнити Савченка в рамках Мінських угод – дипломат США

Нагадаємо, посли країн Великої сімки закликали негайно звільнити Савченко. Раніше з вимогою звільнити Савченко також звернулися голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні, постійний представник США в Організації Об'єднаних Націй Саманта Пауер та багато інших високопоставлених осіб і міжнародних організацій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі