"Будівельник" здобув історичну перемогу в Євролізі

Поділитися
"Будівельник" здобув історичну перемогу в Євролізі © iSport.ua
Баскетболісти київської команди зуміли здобути першу в історії перемогу у головному європейському клубному турнірі.

Київський "Будівельник" обіграв у напруженій боротьбі сербський "Партизан" 74:69, вперше в історії здобувши перемогу в Євролізі.

В інших матчу групи А "Нантер" з українцем Сергієм Гладирєм здолав "Барселону" на її майданчику - 71:67. Лідер збірної України провів на майданчику 34 хвилини, відзначившись 12-ма очками та 5-ма підбираннями. "Фенербахче" не залишив шансів ЦСКА у Стамбулі - 86:60.

Таким чином, кияни займають п'яте місце серед шести команд групи А першого етапу Євроліги. Примітно, що крім українців ще три колективи після трьох поєдинків мають по чотири очки в активі (одна перемога, дві поразки) - "Барселона", "Партизан" і "Нантер" з Франції. Однак завдяки додатковим показникам серби і каталонці опинилися вище за "будівельників". Лідирує у групі "Фенер" зі стовідсотковим результатом.

Нагадаємо, що у другий груповий турнір Євроліги виходить по чотири колективи з кожного секстету.

Наступний поєдинок "Будівельник" проведе 8 листопада проти "Нантера" - на майданчику суперника українцям слід продемонструвати свій справжній характер і перемогти, адже інакше турнірне завдання отримає ярлик "місія нездійсненна".

Відзначимо, що напередодні гри "Будівельник" вважався одним з фаворитів протистояння з сербами. Однак, враховуючи, що кияни не мали перемог у чотирьох попередніх матчах чемпіонату Суперліги і євротурніру, можна припустити, що настрій у київських гравців був зовсім не позитивний. Хоча, сама участь у найкращому клубному турнірі Старого Світу має налаштовувати на переможний лад.

Коли завдяки вдалим діям в атаці і обороні кияни повели 9:2, здалося, що в цей вечір нечисленну публіку на трибунах очікує легка перемога їхніх улюбленців. Але знову "будівельники" підтвердили припущення, що в нинішньому сезоні їй доведеться боротися не тільки з суперником, але і з "індивідуалізмом" і поблажливістю, а іншими словами - просто з розхлябаністю.

Кілька невдалих атак, втрати і точні влучання з-за дуги у "Партизана" і рахунок став рівним. Надалі, як виявилося, цей відрив став мало не найбільшим за весь поєдинок. З однієї сторони у складі киян "феєрив" литовський центровий Даріуш Лавринович, а з іншого українець Артур Дроздов не міг налагодити не тільки функції бомбардира, але і плеймейкера, що призводило до швидких контратак суперника. Нестабільно виглядали на майданчику і американці Мінард, Саммерс і Ехерн.

Головним ковалем відриву у кінцівці поєдинку стали все той же Лавринович і захисник збірної Латвії Стрелнієкс. Два триочкових кидки дозволили команді знайти віру в себе і довести поєдинок до логічного завершення.

І П%М
1 Фенербахче (Туреччина) 3 3 0 100 263-214 6
2 ЦСКА (Росія) 3 2 1 66.7 194-212 5
3 Партизан (Сербія) 3 1 2 33.3 202-184 4
4 Барселона (Іспанія) 3 1 2 33.3 204-204 4
5 Будівельник (Україна) 3 1 2 33.3 225-243 4
6 Нантер (Франція) 3 1 2 33.3 171-202 4

Тепер у киян попереду матч чемпіонату Суперліги з "Говерлою" - тут уже два варіанти: або для киян поєдинок стане легкою розминкою перед відповідальним європейським виїздом, або знову, з "примхи" гравців, перетвориться на важкий бій.

Читайте також:

Баскетболіст Олексій Лень став сьомим українцем, що дебютував у НБА

Євроліга: "Будівельник" зазнав невдачі на старті, віддавши перемогу "Фенербахче" за 6 хвилин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі