"Будівельник" вперше в сезоні обіграв "Хімік", вийшовши до фіналу Кубка України

Поділитися
"Будівельник" вперше в сезоні обіграв "Хімік", вийшовши до фіналу Кубка України Михайло Анісімов зібрав за матч з "Хіміком" найбільше підборів © http://budivelnyk.ua
Чинні володарі трофею успішно розпочали виступ у Фіналі чотирьох Кубка України-2014/15. У вирішальній битві вони зустрінуться з дніпропетровським "Дніпром".

Київський "Будівельник" вийшов у фінал Кубка України, обігравши у півфінальному поєдинку головного конкурента двох останніх сезонів южненський "Хімік" 57:49.

Кияни здолали южненців вперше в нинішньому сезоні - раніше у двох матчах команда з Одеської області перевершувала діючих чемпіонів і володарів Кубка Суперліги. Для "Хіміка" ця невдача стала першою поразкою в сезоні - у першості України вони мають за спиною 25-матчеву безпрограшну серію.

У вирішальній битві за трофей "будівельники" зустрінуться 7 березня з "Дніпром", який у свою чергу в півфіналі впорався з БК "Київ" 65:60.

Підопічні Віталія Чернія зробили те, що їм не вдавалося попередніх протистояннях - нейтралізували напад суперника і створили проблеми опоненту під чужим кільцем. У "Будівельника" разыгрылись Денис Лукашов, Дмитро Забірченко і Максим Пустозвонов. Також дуже ефектно провів матч центровий Максим Івшин, який набрав 14 очок і зібрав 5 підбирань. Господарював під обома щитами і його колега Михайло Анісімов.

Читайте також: На історичному Євробаскеті-2015 збірна України зіграє в Ризі

У лідерів "Хіміка" не склалося відразу: Артем Пустовий і Сергій Попов були змушені фолити, отримуючи персональні зауваження одне за іншим. Не пішла гра і у американців Дерека Нідхема і Рамона Мура.

У підсумку, все завершилося логічною перемогою киян - южненці жодного разу в матчі не вели в рахунку по ходу гри підбиралися до опонента максимум на два бали.

Хімік - Будівельник 49:57 (13:17, 12:14, 13:14, 11:12)

Х: Нидхэм (17), Попов (2), Мур (1 + 5 втрат), Корнієнко (5 + 8 підбирань + 4 втрати), Пустовий (0) - старт; Зайцев (18), Рябчук (3), Петров (2), Конєв (1).

Б: Лукашов (7 + 8 підборів), Липовий (4 + 5 підбирань + 4 передачі), Пустозвонов (14), Івшин (14 + 5 підбирань + 3 перехоплення), Анісімов (5 + 10 підборів) - старт; Забірченко (8 + 7 підбирань + 6 передач + 4 перехоплення), Буцький (3), Анікієнко (2), Тищенко (0).

Двохочкові кидки: 11/26 (42%) - 10/33 (30%).

Триочкові кидки: 7/23 (30%) - 10/29 (34%).

Штрафні кидки: 6/9 (67%) - 7/13 (54%).

Підбирання: 28-48; передачі: 7-17; втрати: 15-16.

В минулому сезоні у Фіналі чотирьох Кубка України Будівельник " обіграв у вирішальній зустрічі за трофей БК "Донецьк".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі