"Будівельник" відмовився від участі в Євролізі у сезоні-2014/15

Поділитися
"Будівельник" відмовився від участі в Євролізі у сезоні-2014/15 © iSport.ua
Київський клуб завоював право представляти український баскетбол у найпрестижнішому баскетбольному турнірі Європи другій рік поспіль. Однак команда хотіла грати перед своїми вболівальниками, а не на нейтральних майданчиках, куди їх відправили налякані баскетбольні чиновники.

Баскетбольний клуб "Будівельник" вирішив взяти паузу на євроарені - чемпіони України-2013/14 не будуть брати участь у будь-яких єврокубкових турнірах: Євролізі і Єврокубку у сезоні-2014/15.

Про це на офіційному сайті повідомив генменеджер киян Гедімінас Навікаускас. Згідно його словами, рішення "Будівельника" продиктовано нестабільною суспільно-політичною ситуацією в країні, яка може перешкодити українцям проводити матчі міжнародного рівня на своїх майданчиках.

"На жаль, нинішня суспільно-політична ситуація в Україні змушує нас йти на неприємні кроки. Ми маємо повідомити нашим уболівальникам, що в сезоні 2014/2015 "Будівельник" не братиме участь у єврокубках", - зазначив Навікаускас.

"Ми відповідаємо всім вимогам Євроліги, у нашого клубу є велике бажання виступати на євроарені, і, звичайно ж, ми хочемо грати проти найсильніших команд континенту і тішити наших глядачів приїздом до Києва зірок першої європейської величини. Однак після тривалих переговорів і консультацій з офісом ліги у Барселоні, ми спільно прийшли до висновку, що до поліпшення суспільно-політичної ситуації в країні нам слід взяти тимчасову паузу".

"Ми тримаємо у пам'яті болючий досвід минулої весни, коли нам не дозволяли грати вдома. І зараз нам ніхто не може дати гарантії, що наші потенційні суперники не будуть відмовлятися їхати в Україну, посилаючись на загрозу безпеці", - додав Навікаускас.

Нагадаємо, що два домашніх матчі у березні у плей-офф Єврокубка минулого сезону "Будівельник" провів у Каунасі через заборону від Євроліги.

"Хочемо запевнити наших уболівальників, що коли в Україну повернуться мир і спокій, "Будівельник" знову буде боротися за перемоги проти найсильніших клубів Європи у турнірі найвищого рівня. Ми звертаємося до наших уболівальників з проханням підтримати клуб і поставитися до цієї ситуації з розумінням. Як ми вже говорили раніше, перед командою стоятиме завдання відстояти титул чемпіона України, без якого ми не зможемо виступати в Євролізі надалі".

За інформацією "Коментарів", клуб розглядав варіант участі в Євролізі з проведенням домашніх матчів у Литві. Цікаво, що баскетбольна ліга не взяла до уваги той факт, що та ж УЄФА дозволила проводити міжнародні футбольні матчі у Києві та Львові.

Втім, все ж досвід футбольних колег починають переймати і в Євролізі. З сезону-2015/16 організація, відповідальна за проведення двох єврокубкових турнірів, змінить формат кваліфікації Євроліги. Замість незрозумілої багатьом системи відбору з ліцензіями А, В і С, буде запроваджено футбольний формат: кожна з країн отримає певну квоту згідно зі своїм рейтингом, і кожен з клубів зможе оцінити свої перспективи участі або в Євролізі, або Єврокубку незалежно від стану інших ліг.

Нагадаємо, що в дебютному сезоні у Євролізі "Будівельник" зумів здобути дві перемоги, що не дозволило їм пройти у наступний раунд змагань. Зате в Єврокубку команда зупинилася за крок до півфіналу. !zn

Читайте також:

Ще один талановитий українець вирушив підкорювати баскетбольну Америку

ФІБА-Європа розглядає варіант проведення Євробаскету-2015 у декількох країнах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі