"Будівельник" отримав право на участь у найбільшому європейському турнірі

Поділитися
"Будівельник" отримав право на участь у найбільшому європейському турнірі Кияни отримали право на виступ у Євролізі © iSport.ua
Тепер Україна буде мати свого представника в Євролізі - найбільшому і найпрестижнішому клубному баскетбольному турнірі на континенті.

Київський "Будівельник", який завоював чемпіонський титул України сезону-2012/13, візьме участь у найпрестижнішому баскетбольному турнірі Європи - Євролізі.

За інформацією порталу "Планета Баскетбол", кияни вже на сто відсотків мають гарантоване місце в основній сітці турніру. "Будівельники" отримали від організаторів wild-card - пропуск на турнір, який часто видається не згідно зі спортивною складовою, за певні заслуги чи винятковим рішенням.

Український клуб вперше в історії буде представлений в Євролізі. Поки що кияни отримали разовий "пропуск" в Євролігу, але подальша участь "Будівельника" в елітному турнірі буде залежати від декількох факторів - в першу чергу від того, як команда проявить себе в іграх. Так само в офісі євротурніру будуть оцінювати та організаційні моменти.

Відзначимо, що судячи з усього, матчі Євроліги у Києві "Будівельник" буде проводити в Палаці спорту, який став домашньою ареною клубу в сезоні-2012/13.

Євроліга - закритий турнір найкращих клубів Європи, однак в останні сезони деякі клуби можуть пробитися туди через сито кваліфікації. Втім, київської команди не виявилося в кваліфікаційній сітці-2013/14. Здавалося, що кияни, які програли відбір в Євролігу два роки тому, знову залишаться без участі в цих змаганнях, але незабаром преса повідомила про те, що "Будівельник" може зайняти місце іншого учасника в Євролізі.

Зокрема, йшлося про польське "Прокоме", італійські "Болонью" і "Рому", які з різних причин не можуть пропустити майбутній розіграш Євроліги. Згодом італійці відзначали, що швидше за все "будівельники" отримають А ліцензію, яка дає право на постійну участь у турнірі.

Відзначимо, що в минулому сезоні "Будівельник" дійшов до півфіналу Кубка Європи, де поступився сильному супернику - "Більбао" з Іспанії. Переможцем Євроліги-2012/13 став грецький "Олімпіакос". !zn

Читайте також:

Легенді баскетболу Майклу Джордану - 50 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі