Бубка підозрюється в причетності до купівлі голосів на виборах столиці Олімпіади-2016 - ЗМІ

Поділитися
Бубка підозрюється в причетності до купівлі голосів на виборах столиці Олімпіади-2016 - ЗМІ Сам Бубка заперечує дану інформацію © zimbio.com
Українець може бути причетний до корупційного скандалу.

Старший віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Сергій Бубка може бути замішаний в корупційній схемі з купівлі голосів на виборах столиці ОІ-2016.

За інформацією Le Monde, 18 червня 2009 року Бубка перевів 45 тисяч доларів офшорній компанії "New Mills Investments", бенефіціаром якої тоді був раніше обіймавший посаду скарбника IAAF та голови Федерації легкої атлетики Росії Валентин Балахничев.

В 2016 році Балахничева довічно усунули з IAAF через підозри в участі в справі про допінг і підкуп спортсменів в Росії.

Пізніше ця компанія перевела ті ж 45 тисяч доларів компанії "Pamodzi Sports", якою володів син колишнього голови IAAF Ламины Діака. На самого Діака виписаний міжнародний ордер на арешт. Він – головний фігурант двох судових справ у Франції.

Сам Балахничев так прокоментував дану ситуацію.

"Наскільки я пам'ятаю, ми разом з Бубкою намагалися створити змагання в Москві та інших містах світу, які б стали частиною його "Pole Vault Stars", і завершувалися б в Донецьку", - цитує Балахничева Le Monde.

Бубка також прокоментував цю інформацію:

"Le Monde помиляється. Цей платіж у 2009 році Валентину Балахничеву був передбачений за розвиток проведення всесвітньо відомого турніру "Зірки жердини" в інших містах.

Я можу сміливо стверджувати, що мій голос за вибори олімпійської столиці-2016 ніхто не купував і ні про яку корупцію з мого боку не може бути й мови", - сказав Бубка.

Раніше були названі столиці літніх Олімпіад 2024 і 2028 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі