Бубка не буде покараний у зв'язку з підозрами в корупції

Поділитися
Бубка не буде покараний у зв'язку з підозрами в корупції Інформація ЗМІ не підтвердилася
Ніяких порушень з боку президента НОК України не знайдено.

Антикорупційний легкоатлетичний орган Athletics Integrity Unit (AIU) не буде вживати ніяких дисциплінарних дій щодо віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) і президента Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергія Бубки через підозру в корупції.

У вересні минулого року відповідну інформацію опублікувала газета Le Monde. За її даними, Бубка причетний до корупційної схеми купівлі голосів при виборі столиці Олімпійських гра-2016.

У заяві AIU сказано, що ніяких порушень з боку Бубки виявлено не було.

Відзначимо, що газета написала про те, що Бубка 18 червня 2009 року нібито перевів 45 тисяч доларів офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої тоді був раніше обіймавший посаду скарбника IAAF та голови Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Валентин Балахнічев. У 2016 році росіянина довічно усунули з IAAF через підозри в участі в справі про допінг і підкуп спортсменів в Росії.

Сам Бубка після звинувачень заявив, що платіж у 2009 році Балахнічеву був передбачений за розвиток та проведення всесвітньо відомого турніру "Зірки жердини" в різних містах.

У квітні Бубка був обраний віце-президентом Асоціації Всесвітніх ігор майстрів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі