Брудна гра: як Катар «купив» чемпіонат світу

Поділитися
Шість представників ФІФА пропонували свої послуги з підтримки заявки Катару на проведення чемпіонату світу з футболу, пише The Times, відзначаючи, що вони були готові продати свій голос за суму, що доходить до 1,5 млн доларів.

Лорд Трісман, колишній голова заявкового комітету Англії на проведення ЧС з футболу 2018 року, заявив спеціальному комітету Палати лордів з культури, ЗМІ і спорту, що він не впевнений, що у Англії були шанси на отримання права проведення чемпіонату без виплати хабарів та надання інших пільг членам виконавчого комітету ФІФА. Повідомляється, що англійський заявковий комітет відхилив декілька прохань про надання винагород.

Заявка Англії на проведення змагання у 2018 році провалилася у грудні минулого року, нагадує автор статті Оуен Слот. Право на проведення чемпіонату отримала Росія, а Катар бул
о обрано в якості країни-господині у 2022 році.

Комітет Палати громад опублікував на парламентському сайті лист від The ​​Sunday Times, в якому наводяться різні приклади того, як члени ФІФА обговорювали продаж своїх голосів.


Свідоцтва, які раніше не публікувалися, є частиною розслідування, яке в минулому році викликало підозри у корупції на двох чиновників ФІФА. Двох членів виконкому ФІФА було відсторонено від голосування після викриттів, зроблених The Sunday Times у жовтні. «Тепер ще шість осіб знаходяться під питанням, а значить, поведінка третини комітету, який спочатку складався з 24 осіб, викликає сумніви», - пише автор статті Оуен Слот.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі