Бродський не бачить розколу в українському баскетболі

Поділитися
Бродський не бачить розколу в українському баскетболі Бродський вважає, що одна людина не має фінансувати сім клубів © ФБУ
Президент ФБУ заявив, що "Будівельник" і "Дніпро" не беруть участь в офіційному чемпіонаті України через свої проблеми.

Михайло Бродський заявив, що не бачить розколу в українському баскетболі. Президент ФБУ зазначив, що хотів би, щоб "Будівельник" і "Дніпро" брали участь у чемпіонаті України, який проводиться під егідою федерації, але на ці клуби накладені санкції від ФІБА.

"Немає ніякого розколу. Всі чемпіонати завжди проводила в Україні Федерація баскетболу. Вона його і проводить. Ми проголосували на Президії, що ми проводимо чемпіонат у цьому році, встановили правила проведення чемпіонату, статутний фонд у розмірі 180 000 гривень. У Суперлізі клуби платили по 400, тільки за курсом 8, а у нас 180 за курсом 23. Всі 9 команд, які грають у чемпіонаті, вже внесли статутний фонд", - сказав Бродський в ефірі радіо "Вєсті".

"Якщо у Коломойського не було 180 000 гривень внести за свої клуби, потрібно було прийти до мене. Я б за них сам вніс, щоб лише мій улюблений "Будівельник" і "Дніпро" грали. Я б допоміг тим же "будівельникам", але у них інші проблеми. У клубу величезні борги по зарплатах. За останній сезон вони не розрахувалися з гравцями, тренерами та суддями.

Я відкрив двері для "Будівельника", незважаючи на те, що є бан ФІБА на підписання гравців. Я казав: будемо шукати варіанти, будемо розмовляти з ФІБА. Але паралельно гравці скаржаться, і ми прийняли рішення про те, що бани ФІБА і рішення судів будуть у ФБУ прийматися як обов'язкові до виконання. І останнє. Не може бути, щоб сім клубів належали одній людині. І ми ухвалимо рішення, що такого не буде", - підкреслив глава українського баскетболу.

Нагадаємо, в поточному сезоні в Україні буде два баскетбольних чемпіонату. Офіційний турнір під егідою ФБУ вже стартував, а альтернативний чемпіонат Суперліги розпочнеться 31 жовтня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі