Британські політики вимагають позбавити Росію Гран-прі Формули-1 у Сочі

Поділитися
Британські політики вимагають позбавити Росію Гран-прі Формули-1 у Сочі © f1news.ru
Етап чемпіонату світу з перегонів серії Формула-1 має відбутися у жовтні на території колишнього олімпійського містечка.

Політичні діячі Великобританії ставлять під великий сумнів право Росії проводити таке велике міжнародне спортивне змагання як етап чемпіонату світу з перегонів серії Формула-1.

Про це йдеться в матеріалі англійського видання the Telegraph.

Агресія Росії щодо України, а особливо збитий з російського "Бука" малайзійський Боїнг-777, все це призвело до того, що у зв'язках між Великобританією та Росією з'явилася велика тріщина.

Представник консервативної партії Девід Девіс, який раніше був міністром закордонних справ, а тепер його називають тіньовим міністром внутрішніх справ, прямо закликає відібрати у Росії право на проведення Гран-прі.

"Вже був подібний приклад в минулому, коли Бахрейн залишився без перегонів. Я вважаю, що Формула-1 має підтримати і відобразити глобальне обурення діями Росії. Було б правильно і адекватно, якщо б перегони в Сочі скасували", - заявив Девіс.

Підтримали Девіса сер Мензіс Кемпбелл комітету іноземний справ і колишній лідер ліберальних демократів і директор британського центру дослідження Росії доктор Ендрю Фоксалл.

"Проведення перегонів буде мовчазною згодою з діями путінського режиму, хоча Формула-1 ніколи не була взірцем моралі, але є безліч причин, чому Гран-прі не має відбутися", - заявляє Фоксалл.

Нагадаємо, що федерація мотоциклетного спорту вже скасувала перегони Супербайк, однак у ФІА поки заявляють, що не збираються "змішувати спорт і політику". Гран-прі Росії заплановано на 10-12 жовтня.

Читайте також:

Західні ЗМІ обговорюють позбавлення путінської Росії права на ЧС-2018 з футболу

Daily Star: Росію позбавлять ЧС-2018 і віддадуть його Англії

Канадський спортивний магнат закликав бойкотувати спонсорів ФІФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі