Бразильські студенти запустили у стратосферу офіційний м'яч ЧС-2014

Фото
Поділитися
Автори експерименту пишаються тим, що послали м'яч на небачену раніше висоту - 28 км. Однак про реєстрацію у Книзі рекордів Гіннесса мови поки не йде.

Студенти університету міста Бразиліа запустили у стратосферу "Бразуку" - офіційний м'яч чемпіонату світу-2014 у рамках одного з експериментів.

М'яч, який перебував у спеціальному зонді, досяг майже 30-кілометрової висоти і успішно приземлився - знайти його допомогли місцеві пожежники-рятувальники.

Для свого експерименту трохи накачаний повітрям м'яч причепили до спеціального висотного зонду, в якому також перебували відеокамера і різні датчики та прилади GPS. У результаті "Бразука" піднявся на висоту 28 км.

Студенти стверджують, що хотіли по-своєму перевірити, наскільки м'яч підходить для тих навантажень, які він буде відчувати під час футбольних баталій. У підсумку, він пройшов випробування: пробув у стратосфері шість годин, витримав і розріджену атмосферу, і висотні вітри швидкістю близько 100 км/год, і температуру -37 градусів за Цельсієм.

Автори експерименту пишаються тим, що послали м'яч на небачену раніше висоту. Однак про реєстрацію в Книзі рекордів Гіннесса мови поки не йде. !zn

Читайте також:

Чемпіонат світу в Бразилії відкриє паралізована дитина

Квитки на матчі мундіалю розпродають в десять разів дешевше номіналу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі