Бразилія перервала рекордну серію Іспанії, завоювавши Кубок Конфедерацій на легендарній "Маракані"

Поділитися
Бразилія перервала рекордну серію Іспанії, завоювавши Кубок Конфедерацій на легендарній "Маракані" Кому вуличні заворушення, а кому - перемога і радість: бразильці святкують
Господарі великого міжнародного турніру під егідою ФІФА виявилися сильнішими за чинних чемпіонів світу та Європи.

Збірна Бразилії здобула втретє поспіль Кубок Конфедерацій, розгромивши у фіналі Іспанію 3:0. Таким чином, бразильці перервали безпрограшну серію іспанців, яка тривала 29 матчів.

П'ятикратні чемпіони світу бразильці продовжують бити рекорди і тішити своїх шанувальників яскравими виступами на КК: вже втретє поспіль (загалом, вже вчетверте) ця команда стала володарем трофею. При цьому бразильці виграють вже 12-й матч поспіль на цьому турнірі. Востаннє зустріч не завершувалася перемогою Бразилії у 2005-му, коли "пентакампеони" зіграли внічию з Японією (2:2).

При всіх вдалих результатах на Кубку Конфедерацій нинішня перемога стоїть осторонь - так, у 2005-му був розгром принципових суперників аргентинців у фіналі 4:1, однак зараз протистояння бразильців та іспанців стоїть осторонь від усіх інших можливих дуелей. Молода, безсумнівно талановита і сформована під домашній чемпіонат світу команда у Бразилії проти найуспішнішої збірної останніх років. Та ще й колективу, який для багатьох є своєрідною іконою і зразком красивої і правильної гри.

Проте слово красивий напевно більше застосовне до чудових бразильців. Особливо на цьому турнірі, де "пентакампеонам" вдавалися результативні матчі з великою кількістю дійсно класних голів. Найкращий тренер 2012 року Вісенте дель Боске проти одного з найуспішніших наставників в історії Бразилії Феліпе Сколарі - ця дуель також була цікава. В цілому, фінал Кубка Конфедерацій розглядався багатьма фахівцями як репетиція майбутнього фіналу чемпіонату світу.

Одним з головних питань, яке стояло на порядку денному напередодні фіналу, були можливі вуличні протести, що супроводжували ігри турніру з самого старту. Однак, якщо залишити політику і зосередитись виключно на спортивній складовій, то вирішальне протистояння КК дійсно затьмарило всі попередні нестикування і скандали.

Початок матчу показав, що швидше за все в цей день на футбольному полі виступатиме команда в жовтих футболках - кращий бомбардир бразильців на турнірі Фред відгукнувся на передачу Халка і вразив ціль, причому робив це вже, лежачи на газоні. Такі голи безсумнівно надихають, і бразильці продовжували йти вперед протягом усього поєдинку.

В кінцівці першого тайму своє слово сказав Неймар, коли в блискучому стилі пробив з-за меж штрафного - точно в ціль. А трохи пізніше Фред оформив дубль - знову гольовий пас на свій рахунок записав Халк. До речі, нападник "Флуміненсе" наздогнав Фернандо Торреса за забитими м'ячами на турнірі, однак не варто забувати, що іспанець свої голи в основному забивав напівлюбитялем з Таїті - головному непорозумінню КК.

Іспанія могла забити - скоротити розрив у рахунку, або оформити гол престижу, або просто переламати хід поєдинку. Але нічого у них не виходило - навіть Серхіо Рамос примудрився пробити повз ворота з 11-метрової позначки.

Фінальний свитсток зафіксував не тільки перемогу бразильців, але і цілком можливо поклав початок переможному відродженню бразильської команди.

Бразилія - Іспанія 3:0 (2:0)

Голи: Фред, 2, Неймар, 44, Фред, 47

Бразилія: Жуліо Сезар, Дані Алвеш, Тьягу Сілва, Давид Луїс, Марсело, Луїс Густаво, Пауліньо (Ернанес, 88), Оскар, Халк (Жадсон, 72), Фред (Жо, 80), Неймар

Іспанія: Касільяс, Арбелоа (Аспілікуета, 46), Піке, Рамос, Альба, Бускетс, Хаві, Іньєста, Педро, Мата (Навас, 52), Торрес (Вілья, 59)

Попередження: Арбелоа, 15. Серхіо Рамос, 28.

Вилучення: Піке, 68 (фол "останньої надії").

Відзначимо, що в матчі за 3-тє місце італійці обіграли Уругвай: на відміну від півфіналу, де Італія вже за традицією програла Іспанії, цього разу "скуадрі" пощастило в серії післяматчевих пенальті. Основний час завершився 2:2, а у "футбольній лотереї" блискуче зіграв Джанлуїджі Буффон, який відбив три (!) удари від суперників. !zn

Читайте також:

Фіналісти Євро-2012 почали Кубок Конфедерацій з перемог

Аргентинець Тевес замість французьких "Монако" і ПСЖ обрав італійський "Ювентус"

Колумбійська зірка Фалькао став гравцем "Монако" за 60 мільйонів євро

"Шахтар" знайшов заміну Мхітаряну та Фернандінью: за 15 мільйонів куплений молодий талант Фред

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі