Бородянський заявив про переформатування спортивної галузі

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Бородянський заявив про переформатування спортивної галузі Міністерство буде залучати людей до занять спортом © mojdoktor.pro
Основне завдання міністерства – збільшити кількість людей, які займаються спортом.

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський в інтерв'ю DT.UA заявив про те, що спортивна галузь в нашій країні буде переформатована, основним завданням міністерства стане збільшення кількості людей, які займаються спортом. За його словами, держава в першу чергу має дбати про здоров'я нації.

"У нас держава в першу чергу займалася спортом високих досягнень, тобто професійним спортом. Але держава повинна перш за все дбати про здоров'я нації. Це базова історія", - зазначив Бородянський.

Він також розповів про те, що спортивні федерації мають стати більш самостійними, розвиток спорту має йти знизу. "Ми хочемо, щоб спорт почав розвиватися знизу, з клубної системи. Тобто клуби, федерації, і підтримка держави була б одним із джерел фінансування федерацій. Треба провести реформу в дитячих, юнацьких школах, перестати фінансувати установи, а перейти до фінансування дітей. Тобто гроші повинні ходити за дітьми, ця історія для спорту теж актуальна", - вважає Бородянський.

За його словами, міністерство також прагне до того, щоб прибрати зайві бар'єри для людей, які організовують масові спортивні заходи, спростити їм організацію, у тому числі, за допомогою фінансування.

"Ми будемо розвивати багато функціональних спортивних центрів, а також розробляти в парках міст спортивні інфраструктури. Ця тема дуже широка, і думаю, що вже скоро ми будемо готові представити конкретні напрямки дій і завдань", - додав міністр.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте повністю інтерв'ю Олега Вергеліса та Катерини Константинової з Володимиром Бородянським у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі