Боліди Формули-1 хочуть частково перевести на електротягу

Поділитися
Міжнародна автомобільна федерація (FIA) опублікувала технічний регламент Формули-1, який набуває чинності з 2014 року. У цьому документі, зокрема, говориться, що через три роки боліди мають пересуватися по піт-лейн виключно на електротязі.

«Автомобіль має рухатися по піт-лейн повністю в електричному режимі, без включеного запалювання і без подачі палива у двигун», - йдеться в пункті 5,19 технічного регламенту.

Крім цього, з 2014 року боліди Формули-1 отримають можливість заводитися і глушиться без сторонньої допомоги, ці операції має проводити пілот. Також доведеться модернізувати трансмісії гоночних машин, додавши задню передачу. «Всі автомобілі будуть здатні їздити заднім ходом у будь-який момент гонки і при цьому керуватися водієм», - наголошується в регламенті.

Крім того, документ затверджує перехід чемпіонату світу на шестициліндрові турбомотори, зміни характеристик системи рекуперації кінетичної енергії KERS (її потужність збільшиться в два рази), а також передбачає низку інших, менш значних нововведень.

Як повідомлялося раніше, з 2014 року на боліди Формули-1 встановлюватимуться 1,6-літрові двигуни V6, оснащені турбонагнітачем. Максимально дозволене число оборотів становитиме 15 тисяч, тиск впорскування палива не зможе перевищувати 500 бар, а обмеження на витрату палива зроблять двигуни на 35 відсотків економічнішими. Максимальна обов'язкова потужність для установки системи рекуперації кінетичної енергії гальмування KERS складе 120 кіловат.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі