Боксер Усик прикріпив на сторінку в соцмережі георгіївську стрічку

Доповнено
Поділитися
Боксер Усик прикріпив на сторінку в соцмережі георгіївську стрічку Олександр Усик прикрасив свою сторінку георгіївською стрічкою
Кримський спортсмен, якого багато зробили ледь не символом України, "відзначився" напередодні 9 травня, що викликало потік гнівних коментарів на його сторінці в одній із соціальних мереж.

Боксер з Сімферополя Олександр Усик, який у 2012 році завоював звання олімпійського чемпіона на Іграх в Лондоні, а після анексії Криму відкрито підкреслював свою приналежність до України, здивував своїх шанувальників в Україні.

Напередодні Дня Перемоги 9 травня прикрасив свою сторінку в соцмережі Instagram георгіївською стрічкою з червоною зіркою і стала девізом російських ура-патріотів "Спасибо деду за победу".

Фотографія на сторінці Усика викликала ряд гнівних коментарів, більшість з яких були просто спантеличені: під цим символом в Україні вбивають солдатів, стверджували противники. Втім, знайшлися й ті, хто підтримав боксера, стверджуючи, що він не зробив нічого поганого і залишається справжнім патріотом України.

Instagram/Usyk

Нагадаємо, що 18 квітня в Києві Усик нокаутував росіянина Андрія Князева і захистив титул Інтерконтинентального чемпіона за версією WBO. Перемога українця викликала негативну реакцію у проросійської частини населення Криму, а місцевий політик Олександр Юр'єв запропонував заборонити в'їзд Усику на територію півострова.

Сам Усик стверджував, що вважає Крим Україною і не збирається залишати свій рідний Сімферополь із-за російської анексії півострова. Втім, перед боєм з росіянином Князєвим він усіляко заперечував політичний підтекст протистояння, а одного разу, на відкритому тренуванні навіть залишив зал після чергового запитання журналіста про політику.

Примітно, що перед боєм в київському Палаці спорту організатори не стали починати поєдинок виконанням гімном України і Росії, як це було раніше, коли Усик бився з представниками інших країн.

Читайте також: Українські боксери приєдналися до акції "Нокаутуй тероризм"

Футболіст дніпропетровського "Дніпра" Роман Зозуля створив фонд в підтримку української армії. Разом з волонтерами з Дніпропетровська він буде допомагати солдатам в зоні АТО, так і пораненим бійцям.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі