Блохін, Бєланов та Шевченко звернулися до Верховної Ради з критикою розслідування діяльності УАФ

Поділитися
Блохін, Бєланов та Шевченко звернулися до Верховної Ради з критикою розслідування діяльності УАФ Висновків щодо діяльності Павелка досі немає © football.ua
Легенди українського футболу вважають, що спеціальна комісія не намагається добратися до суті питання.

Володарі "Золотого м'яча" Олег Блохін, Ігор Бєланов і Андрій Шевченко звернулися до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова з питання діяльності спеціальної комісії по справі Української асоціації футболу та Андрія Павелка.

"Ми з сумом спостерігаємо, як протягом вже понад двох років триває масштабна інформаційна війна проти Української асоціації футболу (УАФ). Однією з головних тем для маніпуляцій в рамках цієї брудної кампанії стала державна програма розвитку футбольної інфраструктури України.

Зі створенням наприкінці минулого року у Верховній Раді Тимчасової спеціальної слідчої комісії (ТСК) ми сподівалися, що народні депутати у співпраці з правоохоронними органами вивчать всі аспекти реалізації цієї програми та дадуть чіткі відповіді на питання: чи мали місце зловживання або всі звинувачення на адресу УАФ були надумані.

Тому ми свідомо не коментували діяльність ТСК з моменту її створення, щоб наша позиція не була розцінена як тиск на членів ТСК Верховної Ради. Ми щиро сподівалися, що півроку - достатній термін, щоб розібратися в проблемі. Однак, протягом шести місяців роботи ТСК склалося враження, що метою роботи комісії було не встановлення істини, а створення нового інструменту для маніпуляцій на цій темі.

Про це свідчать і останні заяви окремих народних депутатів, які ставлять політичні інтереси вище інтересів українського футболу. Є серйозні побоювання, що для деяких важливіше саме існування такої комісії, як технології для нових маніпуляцій, а не об'єктивні результати її роботи.

Тому просимо вас ні за яких обставин не допустити політизації роботи ТСК і виключити політику як таку, з цього питання при розгляді пропозиції про продовження роботи комісії", - йдеться у відкритому листі, який опубліковано Бєлановим у Facebook.

Нагадаємо, комісія розслідує ймовірні зловживання Павелка службовим становищем на посаді президента Української асоціації футболу при розв'язанні питань фінансування і реалізації бюджетної програми будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у 2017-2018 роках.

Читайте також: В УАФ розповіли про оптимістичний план відновлення сезону

Раніше повідомлялося про те, що УАФ отримає понад чотири мільйони євро допомоги від УЄФА.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі