Блаттера переобрано президентом ФІФА

Поділитися
Швейцарця Йозефа Блаттера у середу переобрано президентом Міжнародної федерації футболу (ФІФА) на чотирирічний термін на конгресі цієї організації у Цюріху.

Вибори проходили на безальтернативній основі. Єдиний суперник Й.Блаттера - голова Азіатської конфедерації футболу Мохаммед Бін Хаммам зняв свою кандидатуру 29 травня, за кілька годин до засідання комітету ФІФА з етики.

У той же день комітет з етики тимчасово відсторонив його від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, через підозри у корупції.

75-річний Й.Блаттер очолює ФІФА з 1998 року. З 1975 року він був технічним директором ФІФА, з 1981 року - її генеральним секретарем.

Виступаючи на конгресі ФІФА у середу Й.Блаттер підкреслив, що головному органу світового футболу потрібно винести уроки з корупційного скандалу, який вразив його останнім часом.

"Цей скандал дуже вдарив по репутації ФІФА, мене він також не обійшов стороною, - процитував Й.Блаттера сайт газети "Спорт-Експрес" - Ми всі припустились помилок, але потрібно почерпнути з них уроки і рухатися далі. Наша шлюпка збилася з курсу, щоб виправити ситуацію ФІФА потрібен лідер, і я готовий ним стати".

У зв'язку з корупційним скандалом, пов'язаним із обранням країни-організатора чемпіонату світу 2022 року, який у результаті отримав Катар, Футбольна асоціація Англії закликала відкласти вибори президента ФІФА, щоб дати можливість балотуватися на цей пост будь-якому альтернативному кандидату, а також щоб "по-справжньому незалежні структури" змогли б виробити рекомендації щодо покращення управління і організації Міжнародної
федерації футболу.

До ФІФА входить 208 країн. Для прийняття такого рішення, англійцям треба було заручитися підтримкою 75% країн, які мають право голосувати. Такої підтримки їхня пропозиція не отримала.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі