Біатлоністці збірної України, яка попалася на допінгу, препарат призначив лікар

Поділитися
Біатлоністці збірної України, яка попалася на допінгу, препарат призначив лікар Абрамова чекає на рішення комісії © biathlon.com.ua
Ольга Абрамова сподівається на мінімальне покарання.

Біатлоністка збірної України Ольга Абрамова, яка тимчасово була відсторонена від всіх міжнародних стартів через вживання забороненого препарату, прокоментувала те, що трапилося.

"У мене були проблеми зі здоров'ям. І за медичними показаннями доктор прописав мені для лікування "Мілдронат", який я вживала місяць. Коли я проходила лікування, даний препарат не був заборонений, а в крові він може залишатися до двох місяців. Все залежить від індивідуальних особливостей організму, функцій печінки, обміну речовин і так далі. Всі документи, всі призначення є. Питаннями розслідування займається Федерація біатлону України. Чекаємо на рішення комісії", - сказала Абрамова в коментарі "Сегодня".

Виконавчий директор Федерації біатлону України Роман Бондарук також підкреслив, що Абрамова в цій ситуації не винна. "Ольга нічого не порушувала! Призначення дав лікар, а біатлоністка не зобов'язана знати, як ліки діють і як виводяться. За медичними показаннями Абрамова дійсно приймала цей препарат у листопаді 2015 року. А з 1 січня 2016 року "Мілдронат" був внесений у список заборонених препаратів ВАДА", - підкреслив Бондарук у коментарі Kp.ua.

На даний момент ще невідомо, на скільки буде дискваліфікована Абрамова. Спортсменка сподівається на мінімальне покарання: "Може, тиждень, може, місяць. Препарат відноситься до легкої категорії, плюс у нас є докази про призначення в дозволені терміни. Все залежить від рішення комісії - може, й нічого не бути, а, може, і мінімальний термін дискваліфікації".

Читайте також: Біатлоніст спізнився на старт і позбавив збірну України шансів на медаль чемпіонату світу

Нагадаємо, в загальному заліку Кубка світу Абрамова займає 27-е місце, що є третім показником серед українських біатлоністок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі