Баскетбольний "Будівельник" поступився чемпіону Євроліги на передсезонному турнірі

Поділитися
Баскетбольний "Будівельник" поступився чемпіону Євроліги на передсезонному турнірі © basketnet.gr
Кияни у рамках підготовки до нового сезону провели поєдинок з грецьким "Олімпіакосом", який став тріумфатором минулорічного розіграшу головного клубного євротурніру.

Київський "Будівельник" поступився у першому матчі передсезонного турніру у Стамбулі грецькому "Олімпіакосу" 72:80. В наступних матчах змагань кияни зустрінуться з турецькими "Ефесом", а також "Фенербахче".

Поєдинок з представником європейської еліти став хорошим випробуванням для київського колективу, якому незабаром необхідно дебютувати в головному клубному турнірі континенту Євролізі.

Тим більше, що на відміну від попередніх спарингів, які кияни проводили в рамках навчально-тренувального збору в Литві, до Стамбула "Будівельник" прибув практично у бойовому складі - до команди приєдналися легіонери, які взяли участь у Євробаскеті-2013, в тому числі і головний тренер Айнарс Багатскіс: він, як відомо, на чемпіонаті Європи тренував збірну Латвії.

Втім, кияни все одно не дорахувалися кількох провідних гравців - зокрема, як і раніше поза грою перебуває українець Артур Дроздов, а новоспечений віце-чемпіон Європи Даріуш Лавринович отримав кілька днів відпочинку, адже для нього європершість завершилася всього два дні тому. Американський захисник ДаХуан Саммерс отримав невелике ушкодження і пропустить кілька тренувальних днів.

"Олімпіакос" ж напередодні старті турніру позбувся лідерів Мірзи Бегіча і Вассіліса Спануліса, однак і без цих гравців грецька команда виглядала грізно. Але цей факт аніскілечки не збентежив українців - перший період команди провели у рівній боротьбі, проте під завісу 10-хвилинки очки, набрані Костянтином Анікеєнком, Ріккі Мінардом і Олександром Тищенком привели до лідерства киян 25:18.

Як повідомляє iSport.ua до четвертої хвилини другої чверті "Будівельник" перемагав вже на 10 очок. Головним тут став Сергій Горбенко - "десятка" киян впевнено почувався з дальньої дистанції, не втомлюючись вражати кільце греків. До вирішальних хвилин матчу тренерський штаб "синьо-жовтих" зумів перевірити кілька варіантів гри у захисті і при цьому суперник явно не був готовий до таких поворотів.

За рахунку 63:52 на користь "будівельників" здавалося, що така необхідна у психологічному плані перемога над найкращою командою Європи зовсім близька. Але в четвертій 10-хвилинці кияни провалили все, що можна було, а суперник між тим додав. Зрештою, фінальна сирена зафіксувала 8-очкову перемогу греків.

"Олімпіакос" - "Будівельник" - 80:72 (18:25, 15:18, 19:20, 28:9)

"Олімпіакос": Лоу (15 + 4 передачі), Манцарис (5 + 6 підбирань + 4 передачі), Папапетру (5), Пітвей (10), Данстон (13 + 8 підбирань + 2 блокшоти) - старт; Слукас (11 + 5 передач), Перпероглу (5 + 5 підбирань), Прінтезіс (6), Сіммонс (7), Хрістодолу (2), Аграваніс (1), Кацивеліс.

Тренер: Георгіос Барцокас

"Будівельник": Стрельнієкс (3 + 3 передачі), Ехерн (12 + 4 передачі), Доунс (9 + 4 підбирання), Горбенко (13 + 6 підбирань), Анісімов (13) - старт; Тищенко (5 + 5 підбирань), Анікієнко (6 + 4 підбирання), Мінард (11 + 7 підбирань), Лебединцев.

Тренер: Айнарс Багатскіс.

Зазначимо, що матч "Будівельник" - "Ефес" відбудеться 25 вересня о 18:00. !zn

Читайте також:

Жеребкування Євроліги: до Києва їде "Барселона"

Євробаскет: Україна завершує успішний турнір на шостому місці

Презентовано логотип Євробаскету-2015 в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі