Баскетбольний "Азовмаш" вийшов вперед у фінальній серії проти "Будівельника"

Відео
Поділитися
Маріупольський клуб виграв два матчі поспіль і захопив лідерство у фінальній серії Суперліги до чотирьох перемог.

Маріупольський "Азовмаш" завдяки виїзній і домашній перемоги над "Будівельником" повів у фінальній серії Суперліги до чотирьох перемог 2-1.

17 травня маріупольці обіграли киян у столичному Палаці спорту 77:73, а 20 травня в Маріуполі "біло-сині" святкували ще більш впевнену перемогу 86:74.

Матч у Києві став справжнім баскетбольним трилером - у першій половині гри "Азовмаш" вміло скористався помилками киян, встановивши за підсумками двох 10-хвилинок більш ніж комфортну перевагу у 18 балів. Здавалося, "будівельники" вже склали зброю і проведуть час, що залишився, з думками про наступну гру.

Але все вийшло не так: у третій чверті "Будівельник" розпочав суворіше діяти в обороні, а головне почав старанно набирати очки. І нехай у результаті кияни ліквідували лише два очки відставання з 18-ти, по ходу 10-хвилинки вони наближалися до суперника на 10 пунктів. Виявилося, це лише затишшя перед бурею. Точні потрапляння американця Малкольма Ділейні, а також австралійця Деніела Кікерта і надійна гра в обороні повернула інтригу.

"Будівельник" наблизився до "Азовмаша" на три пункти, але розвинути свій успіх підопічні Айнарса Багатскіса не зуміли. А ще й кілька незрозумілих суддівських рішень вносили нервозність у дії гравців обох команд. У "Азовмаші" відмінно проявив себе хорватський гігант Мирослав Радульїца, через якого маріупольці найчастіше будували завершення своїх комбінацій.

У підсумку, гості вистояли - 73:77. На два домашні поєдинки вони вирушали у чудовому настрої. І справа навіть не в перемозі, а у впевненості, що такий "Будівельник" можна перемагати.

У Маріуполі впевненість переросла у реальність: "Азовмаш" чудово провів початок зустрічі, позначивши психологічну перевагу, а в завершенні матчу вистояв перед суперником. На перший план у маріупольців вийшов американський легіонер Лінн Грір, який знову приносить перемогу своїй команді.

"Азовмаш" - "Будівельник" - 86:74 (26:17, 17:19, 23:24, 20:14)

"Азовмаш": Грір (28 + 10 передач), Забірченко (3), Кольченко (8 + 6 підбирань), Драгичевич (18 + 6 підбирань + 7 передач), Натяжко (2) - старт; Радульїца (20), Зайцев (7), Слипенчук (0), Луценко (0), Луговцов (0).

"Будівельник": Ділейні (11 + 4 передачі), Цинцадзе (13 + 7 передач), Дроздов (12 + 5 підбирань), Лайонс (14 + 10 підбирань), Тищенко (0) - старт; Кікерт (8), Анісімов (7 + 5 підбирань), Шаленга (6), Горбенко (3 + 5 підбирань), Герасимчук (0), Кривцов (0).

Після гри Багатскіс зізнався, що його команді не вистачило точних кидків, тоді як у "Азовмаша" є плеймейкер Лінн Грір, який зробив кілька точних і найважливіших влучень (28 очок набрав американець!).

Втім, за нашою інформацією проблеми з виконанням на майданчику можуть бути пов'язані із затримками в зарплаті, що виникли у клубі. Це підтверджується наприклад тим, що в першому матчі фіналу невелике пошкодження отримав американець Лео Лайонс, однак легіонер не став форсувати події і повертатися в гру, у результаті пропустивши другий поєдинок.

Нагадаємо, що четверта гра фіналу відбудеться 22 травня у Маріуполі, після чого серія знову переїде до Києва. !zn

Читайте також:

Ще один український баскетболіст продовжить кар'єру в США

Легенді баскетболу Майклу Джордану - 50 років

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі