АТЕК всупереч прогнозам завоював золото хокейного чемпіонату України

Поділитися
АТЕК всупереч прогнозам завоював золото хокейного чемпіонату України Хокеїсти "АТЕКа" несподівано виграли золото чемпіонату України © ФХУ
Кияни вдруге в історії стали чемпіонами України. Своєю перемогою вони довели, що в українському спорті, незважаючи на нелегкі часи, ще є місце для приємних та захоплючих подій.

Київський АТЕК "виграв фінальну серію чемпіонату України з хокею у головного фаворита змагань і переможця регулярки ХК "Кременчук".

Всупереч прогнозам, які обіцяли команди-дебютанта чемпіонату впевнену перемогу, АТЕК нав'язав боротьбу супернику і після програного на домашньому льоді першого матчу серії 2:4. У Кременчуці кияни без кількох гравців основи проявили справжній чемпіонський характер та двічі здолали господарів - 3:2 і 4:3.

Чемпіонат України. Плей-офф

Фінал

Кременчук - АТЕК 1-2

Перший матч 4:2, другий - 2:3, третій - 3:4 от.

Вирішальний матч затягнувся майже на чотири періоди - відповідно до регламенту, щоб виявити переможця команди повинні були грати до упору - без серії булітів. Переможну шайбу кияни закинули за три хвилини до завершення першої додаткової 20-хвилинки. Характерно, що вирішальний укол завдав супернику один з кращих хокеїстів "АТЕКа" у фінальній серії 35-річний захисник Євген Кривомаз - один з небагатьох легіонерів в нинішньому чемпіонаті та чемпіон минулого сезону у складі "Компаньйона".

Читайте також: Відроджену Лігу Чемпіонів з хокею виграли "шведські провінціали" з Лулео

Ще один цікавий факт - у вирішальному поєдинку всі шайби переможця на свій рахунок записали захисники - Кривомаз та Олег Благой (ще один компаньоновец), а капітан команди Павло Дворецький відзначився дублем. Саме він і став найкращим гравцем плей-офф - MVP.

Таким чином, АТЕК вдруге у своїй історії став чемпіоном України. Перший раз столичні хокеїсти вигравали золото в сезоні-2006/07, проте в тому чемпіонаті переможець та призери визначалися без плей-офф. Нинішній успіх "АТЕКа" примітний тим, що команда з-за фінансових труднощів грала фактично за безкоштовно, а головна мотивація для хокеїстів лежала в спортивній площині.

"Вдячний нашим хлопцям за те, що вони зробили, за те, як вони билися на льоду і повністю віддавалися боротьбі", - сказав після матчу граючий тренер киян Сергій Супрун.

"Спортивна мотивація стала для нас найголовнішою у фінальних матчах. Іншими словами, це спорт в чистому вигляді. Хлопці хотіли довести супернику, що ми здатні обіграти його, не маючи того, що є у нього - як в плані організації, так і тренувань", - додав тренер.

Примітно, що АТЕК прибув на матч за кілька годин до стартовог свистка, і, як зізнався Супрун, не замовляла навіть готель для ночівлі, тоді як в "Кремені" були повністю готові до святкування чемпіонства. Також важливим фактором перемоги виявилося присутність на лаві запасних "АТЕКа" чемпіона світу в складі збірної Росії, вихованець київського "Сокола" Олексія Міхнова, який виконував роль одного з тренерів.

"Сьогодні нам не вистачило одного досвідченого хокеїста. Такого, як, наприклад, Віталій Литвиненко. Деколи молодість заважала нашим хлопцям зіграти так, як цього вимагала ситуація і добитися результату", - сказав після програшу у вирішальному поєдинку наставник кременчужан Дмитро Підгурський.

Читайте також: Перед чемпіонатом світу збірна України з хокею проведе всього два спаринги

"Так, ми програли, але це лише підштовхне нас до нових звершень. Тим більше, що у своїй команді я бачу прогрес у багатьох гравців. Хлопці ще рік тому грали проти ровесників, яким по 18-20 років, а зараз їм довелося грати проти дорослих хокеїстів. Та ще й хокеїстів з ім'ям! Але вони показали себе з хорошого боку", - вважає Підгурський.

В минулому сезоні команда з Кременчука виступала у вищій лізі чемпіонату Білорусі, в якій змагаються молодіжні склади білоруських клубів.

Додамо, що переможець чемпіонату України зможе взяти участь у розіграші Континентального кубка. Втім, минулорічний чемпіон "Компаньйон" з-за фінансових труднощів, так і не відправив команду на евросоревнования. У підсумку, український хокей залишилася без єврокубків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі