Асоціація європейських клубів розкритикувала ФІФА

Поділитися
Асоціація європейських клубів (ECA) на щорічній асамблеї в Женеві виступила з жорсткою критикою ФІФА.

На думку представників провідних команд Старого Світу, механізм прийняття рішень вищим футбольним органом безнадійно застарів, а сама організація встановила «монополістичну» систему відносин.

Невдоволення керівників європейських команд, у першу чергу, викликало бажання ФІФА провести катарський ЧС-2022 взимку. Клуби вважають, що федерація винесла попереднє рішення в односторонньому порядку, і це суперечить сучасним поняттям «демократичності» і «прозорості».

«Час монополій минув! - заявив генеральний директор «Баварії» Карл-Хайнц Румменігге. - Футболу потрібна демократичність і прозорість». Члени ЕCA прийшли до висновку, що європейські клуби повинні бути повністю включені у процес прийняття будь-яких рішень, які можуть вплинути на розвиток футболу.

«Я не хочу сказати, що ми на війні, клуби ведуть себе спокійно, але всьому є межа. Сподіваємося, ФІФА прислухається до наших прохань. Все, що ми просимо, - це логічно і справедливо», - прокоментував президент «Барселони» Сандро Росель.

Окрім того, ЕCA виступає проти ініціативи ФІФА щодо збільшення числа товариських матчів. Клуби впевнені, що поява в календарі додаткових днів, призначених для контрольних ігор, порушить усталений розклад європейського сезону.

«Немає жодного тренера, який був би задоволений, дізнавшись, що завтра - товариський матч, - зазначив директор «Мілана» Умберто Гандіні. - Це нонсенс. Через ці заходи у розпорядженні клубів залишається занадто мало гравців. Адже у найближчі вихідні - матчі чергових турів внутрішніх першостей! Наступного тижня відновиться Ліга чемпіонів! Ми просто раптово зрозуміли, що ФІФА навчилася змінювати календар, як їй заманеться. Товариські зустрічі на поточному тижні - логічна помилка організації».

Нагадаємо, що за результатами голосування виконком ФІФА довірив право провести ЧС-2018 і ЧС-2022 Росії і Катару.

За матеріалами Sportbox.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі