95-річний пенсіонер з Великобританії побив світовий рекорд в бігу на 200 метрів

Відео
Поділитися
95-річний пенсіонер з Великобританії побив світовий рекорд в бігу на 200 метрів Чарльз Югстер в 95 років може сягнути 200 метрів за менш ніж хвилину
Досягнення Чарльза Юґстера стало рекордним у відповідній віковій категорії. Воно далеко від рекорду Усейна Болта, але заслуговує на повагу і захоплення: новоспечений рекордсмен з'явився на світ у далекому 1919 році.

95-річний британець Чарльз Юґстер побив світовий рекорд, ставши найшвидшим спринтером на дистанції 200 метрів в приміщенні у віці 95 років.

Колишній стоматолог з Лондона, який зараз живе в Швейцарії, подолав дистанцію за 55,48 секунди, перевершивши на 2,4 секунди попереднє досягнення, яке належало американцеві Орвіллу Роджерсу.

"Я тільки що побив світовий рекорд на дистанції 200 метрів у приміщеннях! Я на сьомому небі від щастя! Спасибі всім, хто допоміг мені досягти цього", - написав Юґстер у своєму твіттері.

Зазначимо, що Юґстер у себе на батьківщині носить звання самого здорового пенсіонера в світі (world's fittest OAP) і йому ж належать рекорди Британії в бігу на 100 і 200 метрів на змаганнях під відкритим небом.

Крім бігу Югстер займається популярної на Британських островах веслуванням і бодібілдингом. Ціка, що знову зайнятися спортом він вирішив у віці 85 років, коли почав відвідувати тренажерний зал. Тепер же на свовоєму сайті він з допомогою записів у блозі і відеозвернень він дає поради бажаючим підтягнути фізичну форму пенсіонерам.

Додамо, що світовий рекорд на 200-метрівці - 19,19 в сучасній легкій атлетиці належить бігунові з Ямайки Усейну Болту. Він встановив його у віці 23 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі