22-річна луганчанка виграла срібло чемпіонату світу з велоспорту

Поділитися
22-річна луганчанка виграла срібло чемпіонату світу з велоспорту Ганна Соловей (ліворуч) завоювала срібло на чемпіонаті світу з велошосе © cyclingnews.com
Несподівано для багатьох завершилася жіноча гонка з роздільним стартом на чемпіонату світу з велошосейних гонок, що проходить в Іспанії. Луганчанка Ганна Соловей показала другий час, відставши від переможниці змагань на 18 секунд.

22-річна луганчанка Ганна Соловей виграла срібло чемпіонату світу з велоспорту в іспанській Понферраді.

Українка прийшла до фінішу 29-кілометрового заїзду з 18-секундним відставанням від переможниці німкені Лізи Бреннауэр і менш ніж 3-секундним перевагою над американкою Евелін Стівенс. Ще одна представниця України Тетяна Рябченко фінішувала з 20-м часом.

Таким чином, Соловей стала першою за 14 років представницею України, якій вдалося завоювати нагороду світової першості в елітній категорії: на ЧС-2000 у цій же дисципліні переможцем ставав українець Сергій Гончар.

Гонка розгорталася для українки досить вдало: вона була найкращою на двох отсечках, але в результаті їй не вистачило сил, щоб швидше пройти фінальні відрізки. А заїзд в Понферраді виявився дійсно важким - це найдовша оброблення за останні 20 років, на 7 кілометрів довший, ніж торішня дистанція на ЧС у Флоренції. Також на трасі було кілька підйомів і спусків.

Соловей підтвердила, що є лідером збірної України, адже ще кілька років тому її кар'єра була під великим питанням - велосипедистка отримала дворічну дискваліфікацію за вживання заборонених препаратів. Але луганчанка не кинула тренуватися і повернулася у великий спорт з гарною готовністю.

Притому, що підготовка до чемпіонату світу вийшла у Соловей зім'ятою - через по суті військового положення в її рідному місті і проблем з державним фінансуванням спорту.

Додамо, що раніше Соловей перемагала на чемпіонаті Європи, однак в категорії до 23-х років.

Нагадаємо, на минулорічному чемпіонаті світу в італійській Флоренції українці завоювали одну медаль - 18-річна Олена Демидова з Кіровограда відзначилася бронзовою медаллю у груповій гонці в заліку юніорів. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі