За тиждень новорічних свят українці з’їдять 40-денну норму м’яса

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За тиждень новорічних свят українці з’їдають 40-денну норму м’яса, від якої вони відмовляються на період посту перед різдвяними святами. За оцінками виробників, скорочення реалізації м’яса та м’ясних виробів у листопаді-першій половині грудня повністю компенсується ростом продаж в останній тиждень року.

За підрахунками асоціації «Український клуб агарного бізнесу» (УКАБ), до 40% затрат на новорічний стіл припадає саме на м'ясо та м’ясопродукти, при середній вартості новорічного столу 1200 гривень (дані опитування, проведеного агентством AgriSurvey).

«У порівнянні з минулим роком затрати у вартісному вимірі на м’ясопродукти перед Новим роком будуть практично на рівні минулого року. Найбільшим попитом у Західних регіонах країни користується буженина, шинки та домашні ковбаси, а у Східних – сиров’ялені та сирокопчені ковбасні вироби», - коментує виконавчий директор УКАБ Єлизавета Святківська.

Зважаючи на передноворічний попит, з 26 грудня почали зростати ціни на свинину, яка традиційно користується найбільшим попитом у порівнянні з іншими видами м’яса. Вартість свинини зросла по всьому ланцюжку – від господарств, що вирощують свиней до роздрібних цін на ринках та в мережевому роздрібі приблизно на 10-15% у порівнянні до рівня цін минулого року, що становить 56-60 грн/кг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі