Утилізація всіх залишків запасів меланжу в Україні планується до Євро-2012

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Усунення всіх залишилися запасів меланжу в Україні планується до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Про це у своїй статті для «Дзеркала тижня. Україна» пише діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Литви Аудронюс Ажубаліс.

«ОБСЄ також надає допомогу Україні в протистоянні серйозним загрозам у галузі безпеки та екології: ми допомагаємо утилізувати надлишкові запаси меланжу, високотоксичного компонента ракетного палива, що зберігається у схильних до корозії контейнерах на військових базах по всій країні. Великий витік цієї отруйної речовини міг би призвести до трагічних наслідків. Завдяки роботі, проведеній в рамках проекту ОБСЄ та України, протягом декількох місяців ця загроза буде усунена у всій Західній Україні. Ми плануємо усунення всіх запасів, що залишилися в країні до літа 2012 року, якраз до чемпіонату Європи з футболу», - заявив Ажубаліс.

Нагадаємо, спільний проект Україна-ОБСЄ з утилізації запасів меланжу передбачає утилізацію всіх запасів компонентів ракетного палива на території нашої держави.

Зокрема, протягом 2009-2010 років із військових складів зберігання у Вінницькій та Івано-Франківської областей вже вивезено для подальшої переробки 2 тисячі 740 тонн ракетного пального.

Детальніше читайте у статті «ОБСЄ - наші можливості і ресурси» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі