Виплата пенсій приведе Азарова до фінансової катастрофи

Поділитися
Держава зараз не може виконати всі ті позови, які пред'явлено пенсіонерами, як і не може підвищувати пенсії. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«У нас витрати Пенсійного фонду 210 млрд грн, за 10 місяців надійшло 102 млрд грн, можливо, надійде ще 20 млрд грн. Буде 120 млрд грн, тобто, ще потрібно буде 90 млрд грн десь знайти. Ми беремо їх у бюджеті і таким чином забезпечуємо середню пенсію у країні приблизно 1300 грн. Тепер за рішеннями судів, нараховані пенсії становлять 10-12 тис. гривень. Може наша система забезпечити виплату ось такої пенсії у такому розмірі? При середньому рівні зарплати у 2,5 тис. гривень. Може чи ні? Ось для будь-якого економіста таке питання видається абсурдним. Тому що пенсія - це похідна зарплати», - заявив М.Азаров.

«Єдиний шлях підвищення пенсії - збільшення виробничої праці, збільшення обсягу виробництва, збільшення нарахувань до пенсійного фонду», - зазначив він.

«Який нам бачиться вихід із цієї ситуації? Тим, хто справді втратив здоров'я під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, - інваліди першої групи - ми значно підвищили пенсії, вони будуть більше 5 тис. гривень, для інвалідів другої групи - 4,9 тис. грн, це те, на що ми, зваживши свої можливості, можемо піти. Але держава зараз не може виконати всі ті позови, які державі пред'явлено. Це шлях не тільки в нікуди, а й до фінансової катастрофи», - вважає прем'єр.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі