У США згадують жертв терактів 11 вересня 2001

Поділитися
У США проходять жалобні церемонії, присвячені 10-ій річниці з дня терактів у Нью-Йорку, Вашингтоні та Пенсільванії 11 вересня 2001.

Найчисленніший захід проходить на Ground Zero в Манхеттені, там, де стояли вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру.
Президент США Барак Обама і його попередник Джордж Буш-молодший відвідали в неділю вранці в Нью-Йорку нещодавно зведений меморіал на місці, де стояли вежі-близнюки ВТЦ. Родичам загиблих вперше була надана можливість подивитися на каскади води, що символізує безперервність життя на Землі.
Президенти та перші леді - Мішель Обама і Лора Буш - тепло вітали нинішніх і колишніх керівників міських служб, а також людей, які втратили своїх близьких.
За традицією, члени сімей жертв нападів зачитують імена всіх загиблих під уламками будівель і в викрадених літаків - всього близько 3000 осіб.
Чотири рази церемонія була перервана хвилинами мовчання - рівно в той час, коли 10 років тому два літаки один за іншим врізалися у вежі ВТЦ, третій авіалайнер впав на Пентагон і четвертий «Боїнг» упав на території штату Пенсільванія.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі