SYDNEY-2000

Поділитися
ВОГНЯНА СИМФОНІЯ НАД СІДНЕЄМ 25-хвилинний феєрверк завершить Олімпійські ігри в Сіднеї. Як повідо...

ВОГНЯНА СИМФОНІЯ НАД СІДНЕЄМ

25-хвилинний феєрверк завершить Олімпійські ігри в Сіднеї. Як повідомили організатори шоу, проведення якого намічено на день закриття Ігор, понад 800 ракет, у тому числі 24 гігантських, 16- дюймових піротехнічних снарядів, будуть розміщені на чотирьох баржах.

Крім того, уздовж ріки Паррамата на відстані 14 кілометрів будуть встановлені ще 24 піротехнічні станції. Всі ці припаси підірвуть практично одночасно. А до чього півторакілометровий вогненний хвіст, випущений з надзвукового літака Ф-11, немов поєднає Олімпійський стадіон, де відбуватиметься церемонія закриття, і Дарлінг Харбор, місце проведення феєрверка.

Такого видовища світ ніколи не бачив, уточнюють фахівці, для його проведення запрошені кращі піротехніки Африки, Азії, Америки, Європи й Океанії.

БРОНЗОВІ МОНЕТИ — НАЙПОПУЛЯРНІШІ

Свій рекорд встановили в Сіднеї нумізмати. Ще за тиждень до закриття Ігор було продано понад п’ять мільйонів монет із олімпійською символікою на загальну суму 110 млн. доларів США. За офіційними даними, раніше на Олімпійських іграх такого ажіотажу не спостерігалося. Найбільшою популярністю користуються «бронзові монети», які коштують 5,5 американського долара. 875 тисяч «срібних» монет розійшлися по ціні 30 доларів США, а найдорожчі, звичайно, «золоті». Їх продано 188 тисяч, і за кожну таку монету треба було заплатити 210 доларів США.

А СОРОКИ ТУТ ЯК ТУТ

В розпалі Олімпійських ігор на вулицях Сіднея з’явилося незвичне оголошення: «Обережно! Змії!» Це попередження стосувалось насамперед учасників змагань на відкритій території. Наприклад, адміністрація Сесіл- парку, де проходили велогонки, нагадала учасникам: «Тримайтесь колії, помічені змії».

А от учасникам гонок на гірських велосипедах багато неприємностей завдавали сороки, що нападали на них просто на фінішній прямій ще до того, як спортсмени одержували блискучі медалі. З цього приводу олімпійці жартували, що для боротьби з надоїдливими пернатими треба запросити золотого медаліста зі стрільби.

ЩО ПОГАНО ЛЕЖИТЬ...

У Сіднеї додалось клопотів поліцейським, які працюють на території Олімпійського селища. Там різко зросла злочинність. Правда, вона досить однобока — спортсмени крадуть товари у розташованому там сувенірному магазині, і поки що ніхто з них не спійманий.

За словами власника цього невеликого магазину, в нього вже вкрали товарів на суму від 30 до 40 тисяч австралійських доларів. Був обкрадений і офіс олімпійської команди Нової Зеландії, з якого поцупили електронне обладнання на суму 26 тисяч австралійських (15 тисяч американських) доларів.

Серед речей, що найчастіше крадуть, — швейцарські годинники «Суотч» і спортивний одяг, проте найбільшу увагу злодіїв привернули кашкети, тому що багато їх вільно лежить на першому поверсі.

Генеральний менеджер селища Моріс Холланд твердить, що охорона в Олімпійському селищі була посилена для боротьби з проблемою крадіжок: «Ми посилили поліцейські патрулі, особливо в нічний час». За його словами, місто, в якому перебувають 16 тис. жителів, 7 тисяч працівників і відвідувачі, є нормальним містом, і в ньому неминуче відбуватимуться речі, типові для звичайних населених пунктів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі